avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SITUATIE INCURCATA DONATIE-SCHIMB-VINZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SITUATIE INCURCATA DONATIE-SCHIMB-VINZARE CUMPARARE

in urma cu peste 10 ani am cumparat pentru matusa mea( dupa mama) cu legea 112 locuinta in care era chiriasa.drept multumire matusa face un testament la notar in favoarea mea si la un interval de 5 ani complecteaza cu o declaratie notariala in care spune ca banii cumpararii locuintei si imbunatatiriile aduse acesteia sunt facute de mine.acum la virsta de 84 ani(necasatorita vreodata si fara copii) matusa doreste sa se mute la domiciliul subsemnatului,eu fiind din ALT ORAS dar cu spatiul necesar si de acord cu ea.MATUSA doreste sa-mi transfere dreptul de proprietate a lociuntei sub orice forma care sa ma asigure de deplina proprietate si important sa nu pota fi atacat actul care urmeaza a fi facut de sora sa sau copii majori ai acesteia(poate nu va fi cazul dar paza buna...)v-as ruga sa ma indrumati ce contract sau orice alta forma pentru a ma putea folosi de locuinta ce urmeaza sa o primesc,evident daca s-ar tine cont si de cheltuielile aferente care sa fie cit mai mici pentru a nu fi pus in imposibilitatea de a perfecta documentele necesare. pentru orice alte detalii va stau la dispozitie. multumesc tuturor celor care vor raspunde .
Cel mai recent răspuns: wirtej , utilizator 11:25, 22 Octombrie 2008
Vanzare-cumparare... compensati datoria ei catre dumneavoastra si platiti diferenta de pret...

[...] important sa nu pota fi atacat actul [...]

Astea sunt vise... orice act poate fi atacat! (e adevarat cu sanse mai mari sau mai mici de reusita).
othellox a scris:

Vanzare-cumparare... compensati datoria ei catre dumneavoastra si platiti diferenta de pret...


Teoretic:


Corect. Altfel, compensarea la valoarea de cumpărare de acum 10 ani a apartamentului ar îndreptăţi moştenitorii să invoce neseriozitatea preţului vînzării actuale, mai ales dacă avem în vedere la ce preţuri s-au vîndut imobilele pe L.112.

Fără diferenţa de preţ ar fi o dare în plată. La diferenţe valorice enorme.

Practic:

Sora mătuşii nefiind moştenitor rezervatar, testamentul (mai ales dacă este unul autentic) este suficient. Mătuşa (şi descendenţii ei) vor fi înlăturaţi de la succesiune (exheredaţi) prin voinţa testatoarei.

Liviu S.Bordaş
:D Si daca se muta cu nepotul si se supara pe el ca nu a dus gunoiul cand i-a zis ea... Se schimba testamentul. ;)
sandry a scris:

acum la virsta de 84 ani(necasatorita vreodata si fara copii) matusa doreste sa se mute la domiciliul subsemnatului,eu fiind din ALT ORAS dar cu spatiul necesar si de acord cu ea.


Contract de intretinere. (obligatia de intretinere urmand a fi executata la domiciliul dvs. unde doreste a se muta).
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2008
romascanu, moderator
GabrielaA a scris:

:D Si daca se muta cu nepotul si se supara pe el ca nu a dus gunoiul cand i-a zis ea... Se schimba testamentul. ;)



Asta-i prezumţie de lene. =D>

Eu presupuneam că are de gînd să-l ducă! Poate deveni chiar o pasiune Vorbesc din experienţă! X-(

Alte discuții în legătură

Lamurire adidenisa adidenisa Ce diferenta este intre contract vanzare cumparare a unui imobil?? si Contract vanzare cumparare cu titlu de dontie???.Referitor la impozite si la siguranta ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare ap_razvan ap_razvan Buna ziua! Am o nelamurire daca bunica din partea tatalui a murit dar si tatal meu iar sora lui tata, matusa a primit mostenire casa parinteasca prin act de ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament de la o matusa milikutza milikutza Buna ziua, eu am o matusa care nu a fost casatorita si nu a avut copii. Are 75 ani si doreste sa-mi lase mie apartamentul ei ca si mostenire dar nu avem bani ... (vezi toată discuția)