avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier juridic si avocat?!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier juridic si avocat?!

buna seara! va rog imi puteti spune daca intr-o institutie publica respectiv primarie poate fi consilier juridicangajat functie publica si avocat cu contract prestari serviciiexista vre-o reglementare legala care interzice aceasta situatie? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:06, 12 Ianuarie 2012
Nu poate fi si jurist si prestator de servicii pentru angajatorul sau.Daca este juristul primariei reprezinta in instanta primaria, cand e cazul.
Statulul functionarului public.
Dar..... s-au mai vazut cazuri in care unii erau angajati ca proprii lor consilieri.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
kryket, utilizator
m-am exprimat gresit sunt doua persoane diferite una care fig in organigrama si este functie publica si cealalta este un avocat care are contract cu primaria de prest serv aprobat de C local. Mi s-a spus dar verbal ca nu este voie in aceeasi primarie si jurist si avocat si secretar .astfel m/am gandit sa reorganizez cumva institutia si sa transform functia de consilier juridic in consilier simplu pastrand clasa grad treapta salariu dar sa-i modific sarcinile cf art 100 din legea 188rerep compl si modif .defapt ma straduiesc sa gasesc o cale finndca suntem ff putini sa multumesc si pe colega care figureaza ca jurist in organigrama sa pastram si avocatul care s/a dovedit ff bun.as vrea sa impac pe toti dar nu stiu dak pot este totusi institutie publica va multumesc ptr raspuns cu respect va rog dak puteti sa ma ajutati
Orice primarie poate avea in organigrama si secretar si jurist, aici nici nu se pune problema. Nu cunosc nici o prevedere care sa interzica expres incheierea unui contract de prestari servicii juridice intre o institutie si un avocat, chiar daca in institutie exista jurist (ganditi-va ca avocatul poate reprezenta institutia pe anumite probleme: ex. dreptul muncii, iar juristul pe partea de contencios administrativ).
Este o opinie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea ilegala a unui concurs intr-o primarie, in urma reorganizarii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta: Dna. X, in 2006, sustine un concurs pentru ocuparea functiei de consilier debutant la compartimentul contracte dintr-o ... (vezi toată discuția)
Condiții loc de munca - desființare oanaportar oanaportar Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : - în ce condiții se poate desființa un post unic de la o instituție publica ? -doar în baza ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post jurist primarie nastro nastro Postul de jurist in cadrul unei primarii unde eram incadrat ca si personal contractual a fost desfiintat prin aprobarea noii organigrame in sedinta consiliului ... (vezi toată discuția)