avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintarea de recuperare debit instititutie IFN
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintarea de recuperare debit instititutie IFN

Ieri am primit o instiintare de plata privind eventualiatate unei executari silite de la OFN de la un debit de la o banca. In instiintare se mentionata ca daca nu platesc in teremen de 5 zile suma se va face executarea silita prin luarea unor bunuri dib casa pana al acoperirea debitului. Mentionaez ca instiintarea cuprindea informatia privind valoarea debitului + penalizari = suma totala. Intr-o discutie telefonica mi s-a propus achitarea sumei in rate egale sau integral. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Aveti tot interesul sa ajungeti la o intelegere si sa evitati sa ajungeti sa fiti executat silit
Multumesc pentru raspuns, dar ce forma ar trebuie sa aiba aceasta intelegere? Nu una scrisa eventual? In care sa fie clar precizate sumele, datele lunare la care sa se faca plata si eventual care alte informatii? Exista ceva tipizat in acest sens? Este corect sa fie adaugate si penalizari care reprezinta circa 36 la suta din debitul initial? Daca este nevoie de un avocat, puteti sa imi recomandati pe cineva. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
cdaniel1961, utilizator
Dobanda si penalizari sunt calculate cf contractului pe care il aveti ( l-ati avut ) cu banca, daca sunt altele va puteti plange protectiei consumatorului.
Discutati cu ei, daca ajungeti la o intelegere puteti semna un acord de plata
Multumesc. Exista in acest caz un termen de prescriptie?
Termenul de prescriptie e de 3 ani de la data scadenta, termenul curge separat pt fiecare rata neplatita sau daca imprumut se declara scadent anticipat pt neplata, termeul curge de la aceasta data.
Termenul poate fi intrerupt prin recunoastere a datoriei, somatii de plata
De cat timp n-ati mai platit ?

Alte discuții în legătură

Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara somatie lamar lamar Am primit un mesaj de la banca prin care sunt anuntat ca s-au pus 2 popriri pe contul meu de catre un executor. Una de 4000 de lei si una de 700 lei. Intreb si ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)