avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca completul de judecata care are in lucru un dosar de O.P. studiaza si dosarul de fond?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:58, 20 Ianuarie 2012
Nu , judecatorul care solutioneaza cererea de ordonata nu poate sa analizeze si fondul pricinii.Se are in vedere doar luarea unor masuri cu caracter temporar .
Judecatorul care solutioneaza ordonanta presedentiala nu se intersecteaza cu fondul decit pentru a analiza asa-numita de catre juristi "aparenta in drept", adica daca vazut "din avion" cel care a facut cererea de op are dreptatate, dar jud.care solutioneaza op da numai o hotarire temporara.
Eu am avut o cerere op , iar la termen judecatoarea a spus "am studiat dosarul de fond", fiind la aceeasi judecatorie. probabil ca sa vada si ea ce era scris acolo, dar teoretic nu ar trebui sa procedeze asa.

Magistratul respectiv a depasit cadrul legal cu care a fost investit sa judece o cerere de ordonanta presedintiala...
tudorioan a scris:

Magistratul respectiv a depasit cadrul legal cu care a fost investit sa judece o cerere de ordonanta presedintiala...


pai si cum " pipaie fondul"..sautre sa-l creada ceea ce afirma recl din ordX-(
Nu, judecatorul trebuie sa "pipaie" continutul dispozitiilor cu privire la ordonanta presedintiala, din Codul de procedura civila si, daca este cazul, jurisprudenta in materie... Alte probleme?

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta presidentiala privind incredintare minor!!!! dragoste_de_tata dragoste_de_tata BUNA ZIUA!!!problema este urmatoarea....sotia mea a plecat de buna voie de acasa dupa care a introdus actiunea de divort si ordonanta presidentiala pentru ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)