avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa angajare in perioada somajului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa angajare in perioada somajului.

am fost in somaj din luna martie 2008.de 2 zile sunt angajat la o firma care mi-a facut contract pe durata determinata(2 luni)cu posibilitate de prelungire.daca nu mai prelungeste contractul, mai am dreptul la somaj? si o a doua intrebare este daca dupa angajare din somaj nu se acorda o treime din somaj in afara de salariu. multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cristisort , utilizator 13:23, 2 Martie 2010
si eu m-am angajat dupa 3 luni de somaj,si n-m primit nimic in afara de salariu.si nu stiu daca e corect.si dupa 2 ani de munca am plecat prin demisie,deci tot fara somaj..ce parere aveti... asa ca informatie....
@niros_e:
1. Daca ati fost angajat cu CIM pe perioda determinata in timp ce erati in somaj, cu indemnizatie, vi se suspenda indemnizatia de somaj, iar dupa ce inceteaza CIM se reia plata indemnizatiei de somaj. Conditia este ca CIM sa nu fie pe o perioada mai mare de 12 luni (Art.45(1) din Legea 76/2002).;
2. Raspuns la a doua intrebare (tot din legea 76/2002):
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

@getty:
Nu ati dat date complete.Cum v-ati angajat, in timp ce erati in somaj? Cu ce fel de CIM?

Imi cer scuze pt date incomplete .inteleg ca ar fi trebuit sa primesc 30 la suta din somaj petru inca 9 luni.Am fost trimisa de fortele de munca la ofirma care m-a angajat cu norma intreaga,si automat a incetat plata somajului Am mai lucrat inca 2 ani la aceasta firma apoi am plecat cu demisie si dupa alte doua luni firma s-a inchis. oricum faptul este consumat dar as fi vrut sa stiu ce am pierdut,daca amai aveam vreun drept.Multumesc
Din datele prezentate de dvs., cred ca ati fost "pagubita" de cei 30%. Cititi si raspunsul dat lui "niros_e".
Trebuia ca atunci cand v-ati dus la ALOFM (Somaj) sa va luati repartitia pentru noul loc de munca, functionarul respectiv sa va dea sa completati o cerere prin care solicitati acei 30%. Nu cumva ati mai lucrat in ultimii 2 ani la acest ultim angajator?Altfel nu-mi explic de ce nu ati beneficiat de acei bani. Oricum, nu mai puteti sa-i recuperati.
Puteti trece pe la ALOFM sa le atrageti atentia, macar de acum inainte sa dea omului ce i se cuvine, ca da din banii statului.
o problema asemanatoare am si eu.
din 1 aprilie mi-am schimbat locul de munca si astazi m-au anuntat ca nu ma mai pot tine si de la 1 mai trebuie sa plec.
pana la noul loc de munca am lucrat in alta parte timp de 1 an si jumatate( pana pe 27 martie 2009).
Cei de la noul job inca nu mi-au bagat cartea de munca.

ce pot face acum ?

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu ingrijire copil mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Ma confrunt cu un fapt stupid... Primaria la care lucru acum, a angajat in anul 2007, o persoana, cu contract individual de munca pe perioada determinata. Cu ... (vezi toată discuția)
Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)