avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa angajare in perioada somajului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa angajare in perioada somajului.

am fost in somaj din luna martie 2008.de 2 zile sunt angajat la o firma care mi-a facut contract pe durata determinata(2 luni)cu posibilitate de prelungire.daca nu mai prelungeste contractul, mai am dreptul la somaj? si o a doua intrebare este daca dupa angajare din somaj nu se acorda o treime din somaj in afara de salariu. multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cristisort , utilizator 13:23, 2 Martie 2010
acum am o alta problema in legatura cu somajul acesta.
Prima firma la care am lucrat un an si jumatate nu doreste sa imi elibereze adeverinta din care sa reiasa cotizatia la somaj.
Ce pot face ??
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
vr_elna, utilizator
Mergeti la AJOFM si depuneti o plangere pe numele acelui angajator, in sensul obligarii acestuia sa va elibereze acea adeverinta si sanctionarea lui contraventionala.
Am fost ieri la AJOFM si mi-au spus ca nu sunt prima persoana care are aceasta problema cu acest angajator. :(
Pot sa ii fac plangere, el o sa plateasca sanctiunea dar nu o sa imi semneze adeverinta si ca urmatorul pas este actionarea in instanta. Eu am actele pe jud.Arges si lucrez in jud.Sibiu ceea ce implica multe drumuri. Se merita sa merg asa departe, cat dureaza si care sunt costurile aproximative?
Nu trebuie sa mergeti in jud. Arges. Deschideti o actiune in judetul Sibiu, la Tribunal. Cererea e scutita de timbru si taxa de timbru. In mod normal ar trebui sa dureze 2, maxim 3 termene. Angajati-va un avocat si o sa va recuperati onorariul pe calea cheltuielilor de judecata. Trebuia sa ii faceti si o plangere.
daca sunt in ultima luna de somaj si o patroana de magazin ma angajeazabeneficieaza de vreo subventie de la stat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu ingrijire copil mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Ma confrunt cu un fapt stupid... Primaria la care lucru acum, a angajat in anul 2007, o persoana, cu contract individual de munca pe perioada determinata. Cu ... (vezi toată discuția)
Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)