avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz?

Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul inca (avand prosteste incredere si nevrand sa supar angajatorul). Programul de lucru era mentionat in contract ca fiind de la ora7 la 15.30, dar postul fiind de secretara sant nevoita sa stau la servici de obicei pana la orele 18 sau19 si salariul mult mai mic decat a lasat initial sa se inteleaga . In contract se mai precizeaza ca perioada de proba este de 30 de zile iar in caz de demisie trebuie sa efectuez 15 zile de preaviz. As dori sa-mi dau demisia cat mai urgent, fara a mai fi nevoita sa efectuez cele 15 zile. Este posibil? Cum trebuie procedat?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:37, 25 Mai 2009
daca veti pleca fara preaviz riscati desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare, in situatia in care considerati ca acest lucru nu va poate afecta negativ pe viitor in plan profesional puteti proceda in consecinta
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

Art. 31.
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(4_1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti.
Prin urmare, trimiteti o notificare angajatorului prin care incetati c.i.m., in temeiul art.31 alin.4 ind.1 C.mun. In acest caz, nu mai este nevoie de efectuarea preavizului.
Daca va dati demisia , atunci trebuie sa stati in perioada de preaviz.
De asemenea, puteti solicita angajatorului incetarea c.i.m. cu acordul ambelor parti - art.55 lit.b C.mun. Nici in aceasta situatie nu se acorda preaviz.
da puteti pleca fara preaviz dar cu o notificare scrisa catre angajator conform art.31 al.4.1
mia culpa....am omis faptul ca discutam despre o perioada de proba in cadrul unui cim, colegii au dreptate, puteti pleca fara preaviz doar cu o notificare scrisa comunicata catre angajator ...

Alte discuții în legătură

Demisie mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, sunt angajata la o societate cu CIM pe per nedeterminata si ma aflu in per. de proba de 90 de zile. Va rog sa imi spuneti cum pot pleca in cel ... (vezi toată discuția)
Somaj - angajare - somaj nicol- nicol- momentan sunt in somaj dar de 2 zile am semnat un contract de munca cu o firma pe o perioda determinata in contract fiind trecuta si operioada de proba de 15 ... (vezi toată discuția)
Preaviz emy2001 emy2001 Buna ziua,preavizul de 20 de zile este obligatoriu daca esti in perioada de proba?Daca nu il faci ce se poate intampla?Cum se desface contractul de munca in ... (vezi toată discuția)