avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii intracomunitare

Pentru produse achizitionate din stat membru UE si livrate in acelasi stat, catre persoana fizica, dar facturate catre Romania cu TVA, cum pot trata aceasta achizitie-livrarea?
Nu pot deduce TVA la achizitie, insa la facturare trebuie sa-l colectez?
In D390 se declara daca am TVA facturat?
In D300 in ce rubrica trebuie specificata?
Iar in declaratia intrastat se declara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: paula_capota , utilizator 12:43, 15 Februarie 2012
achiziţie intracomunitară: obtinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de către furnizor, sau de către altă persoana în contul furnizorului sau al cumparatorului, către un Stat Membru, altul decat cel de plecare a transportului sau expediere a bunurilor
Din cele expuse prima livrare nu reprezinta o achizitie intracomunitara -pentru ca bunurile nu parasesc SM 1.Factura a fost facuta cu TVa tocmai din acest motiv.
Pentru tva puteti sa solicitati restituirea lui printr-o cerere -318

Cererea se depune de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru.Cererea se depune până cel târziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare.
Nu veti intocmi D390,in D300 suma va fi evidentiata la rd.24contravaloarea achizițiilor de bunuri şi servicii din alte state membre pentru care nu se datorează taxa pe valoarea adăugată în România.
Intrastat nu se intocmeste atata timp cat bunurile nu au trecut granita SM1
Am si eu o intrebare: O Primarie doreste sa achizitioneze din Belgia un utilaj care costa cca 100.000 euro (valoare fara TVA). Furnizorul este platitor de TVA in Belgia, Dar Primaria nu este platitoare de TVA in Romania. Cum se procedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara zona libera nicoletabis nicoletabis Am de facut o achizitie intracomunitara dar am verificat cod fiscal al furnizorului si apare invalid desi are codul fiscal al unui platitor de tva cu NL in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat o masina dintr-o tara ue pe firma...mi s-a scazut tva-ul la cumparare...impozitul pe profit scade sau nu este deductibil...este prima ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)