avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie vecin

Buna,

Acum o saptamana, l-am inundat pe vecinul de sub mine.

Pur si simplu, a crapat teava dintre teava comuna de alimentare si ceasul meu de apa rece....practic inainte de robinetul meu.

Am sunat imediat administratorul si presedintele de scara,dar pana s-a oprit apa total per bloc l-am inundat pe vecin.....tavanul este practic scorojit pe 1 mp...si colturile peretilor sunt probleme.

Vecinul era plecat in ziua respectiva....acum s-a intors si imi cere daune de 10 mil ceea ce mi se pare enorm pt o camera si o baie de garsoniera...
Are baza pentru a ma actiona in judecata?

Va multumesc.



Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
silviu_brat, utilizator
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 11:24, 19 Ianuarie 2012
Buna seara
Vecinul d-stra v-ar putea actiona in judecata ,sa ii platiti despagubiri ,privind reparatia camerelor distruse de inundatie,numai judecatorul va decide daca cuantumul despagubirilor cerute de dansul sunt exagerate sau nu.
:)) Fals
Accidentul este acel eveniment care, fara concursul dvs. direct sau indirect se intampla... Este absurd. Nici macar "din culpa" nu va puteti asuma plata daunelor. Pur si simplu, se intampla. Tinand cont ca nu aveti obligatia unei revizii, nu vi se poate imputa nimic. Deci, fiind un accident, poate apela doar la bunul dvs. simt sa reparati daunele.
Acum, preturi:
decopertat zugraveala veche: 5 lei/m2+0 lei materiale
glet in doua straturi: 12 lei/m2+12 lei materiale
slefuit, amorsat+vopsit=5 lei/m2+6 lei materiale
Rezulta 40 de lei, fara tva/m2 paguba.
Nici o societate de asigurari nu ar face despagubirea pe mai multi bani...
Credeti-ma, in calitate de om cu experienta de peste 18 ani in ale zugravitului, stiu ce spun. Dupa 6 ani de asigurari, stiu ce vorbesc.
Va doresc succes si, sunt interesat sincer: veti fi un bun vecin sau nu?
O seara placuta
va multumesc pentru raspunsuri.

sunt un om de buna credinta si ma pun in locul vecinului : evident nu e o situatie placuta.
pe de alta parte, nu vreau sa fiu luat de fraier...eu mi-am zugavrit apartamentul (acelasi model) cu mai putin de 4 mil, excluzand manopera pe care am facut-o cu ajutorul membrilor familiei.


ce as vrea sa stiu, mai exact :
- se considera parte comuna acea teava care iese din teava blocului ? Mentionez clar ca e partea de teava plastic dintre teava comuna si robinetul meu din fata apometrului?

- nu gasesc momentan asigurarea, dar cred ca am garsoniera asigurata cu Raspundere Civila. pot apela la asigurator in situatia mea?

va multumesc.

O ultima intrebare : in conditiile in care ma hotarasc sa ii platesc, cum ma pot asigura ca a doua zi nu o ia de la capat? Sa iau martori? Sa merg la un avocat?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
silviu_brat, utilizator
bsterea a scris:

Tinand cont ca nu aveti obligatia unei revizii, nu vi se poate imputa nimic. Deci, fiind un accident, poate apela doar la bunul dvs. simt sa reparati daunele.

Sunteti in eroare
Art 17 din L nr 230/2007
Daca proprietarul unui apartamnet ori spatiu sau alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartatment ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa platesca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Art 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica ,cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a cladirii de locuit,creind prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a acldirii,precum si plata daunelor

Daca intelegeti sa solutionati amiabil direct cu vecinul este de preferat,ca sa incheiati inscris prin care acesta sa isi asume responsabilitatea ca "nu mai are niciun fel de pretentii,in raport de prejudiciul cauzat prin inundatia produsa la data x"
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
va recomand ,daca doriti amiabil sa stingeti litigiul , sa faceti o cerere ad-tie de locatari prin care sesizati incidentul si sa vina la domiciliul dtr si ven ., sa constate defectiunea si suprafata afectata de inundatie , stabilita de comun acord cu vecinul , intocmind un proces verbal.pasul urmator angajati un prestator de servicii ,care pe baza dev deviz ,la nivelul suprafetei afectate stabiliti suma de plata . bafta.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Plata teava comuna de apa rece daniela moldovan daniela moldovan intro bucatarie s-a spart teava comuna de apa rece si a inundat apartament de dedesubt.cine plateste pagubele aferente apartamentului inundat ?(o noua ... (vezi toată discuția)
Chirias sau proprietar in cazul unei inundatii stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine trebuie sa discute cu vecinul de deasupra in privinta reparatiilor in cazul unei inundatii? Are chiriasul obligatii in aceasta ... (vezi toată discuția)