avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Deducere de impozit pentru programatori
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Deducere de impozit pentru programatori

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de IT pe functia de programator. Am terminat facultatea Stiinte Economice specializarea Contabilitate si Informatica de gestiune si am diploma de licenta. Ma intereseaza daca cu aceasta diploma pot obtine deducerea de impozit pentru programatori?! Mentionez ca am urmat ciclul I bologna, respectiv 3 ani finalizati cu diploma de licenta .

Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
oany_19, utilizator
Cel mai recent răspuns: oany_19 , utilizator 12:07, 19 Ianuarie 2012

Ordinul comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei, al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si al ministrului finantelor publice nr.250/189/748/2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator

Am verificat aceasta lege si la ART.1 punctul 3 este mentionat - 'au diploma de absolvire a unei forme de invatamant superior de lunga durata'.. Dna de la Resurse Umane mi-a spus ca nu pot primi aceasta deducere, desi sunt incadrata ca programtor si specializarea de pe diploma mea este una din cele mentionate in lege respectiv 'Contabilitate si informatica de gestiune' pentru ca am doar 3 ani (ciclu I bologna) si acesta reprezinta studii de scurta durata nu de lunga durata. Nu am gasit nici o lege, articol care sa mentioneze ca ciclul I bologna - 3 ani reprezinta defapt studii de scurta durata. Colegii mei care au studiat tot in ciclul I bologna dar varianta 4 ani primesc aceasta deducere. Exista vreun document care sa ateste ca ciclul I bologna cu 3 ani reprezinta vechea varianta de studii de scurta durata si atunci nu trebuie sa primesc scutirea??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programator andrei1986_us andrei1986_us Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea ... (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Studii superioare scurta/lunga durata Marya_Raluka Marya_Raluka Buna ziua, as dori sa stiu in ce categorie de studii superioare ma incadreaz? de scurta sau lunga durata, daca am absolvit studii superioare ciclul I Bologna ... (vezi toată discuția)