avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare diferenta taxa auto 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare diferenta taxa auto 2012

Am fost astazi sa fac cerere pt. Returnarea diferentei de taxe, 25% aprox 400 E, conform noii variante de taxa auto. Functionarele de la anaf afisau o greata si o superioritate suprema. Se cer in original si copie, cartea si certificatul masinii. Am decizia de calcul, am chitanta prin care am platit, copie dupa carte de identitate a masinii, dar nu mai am certificatul pt. ca intre timp am fost nevoit sa vand masina. Mi s-a spus ca nu mai pot primi diferenta inapoi. Oare sa raman pierdut? Noul proprietar, cand va vinde masina nu i se va mai percepe taxa, deoarece aceasta a fost platita de catre mine. Iar eu care am platit-o, ce fac? In afara faptului, ca la vanzarea masinii am pierdut 1/2 din valoarea care am dat pe ea.
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 18:10, 14 Martie 2012
Din păcate nu am citit în lege despre situaţia dv.stră. Încercaţi să vorbiţi cu actualul proprietar să vă ajute cu actele şi dacă acest lucru nu se poate, încercaţi să obţineţi din partea fiscului o decizie de respingere a cererii pe motivul despre care vorbiţi, iar această decizie o contestati la tribunal pe legea contenciosul administrativ. Atâta vreme cât legea nu distinge şi nu prevede in mod expres să mai fiţi proprietarul maşinii atunci nu văd de ce să nu beneficiaţi de restituire.
Nu toti cei care au inmatricualt masini de la 1 iulie 2008 ,in contextul noi prevederi legale,mai au de primit bani inapoi, iar procentul nu este de 25% pentru toata lumea, ci aceasta e valoarea maxima.
Cei care au inmatriculat masini Euro 5 si cei cu autovehicule Euro 1, 2, 3, 4 si non-euro sub 1200 de centimetri cubi nu au de recuperat sume.
Proprietarii de auto trebuie sa mai stie ca nu vor recupera toti 25%, se poate ca procentul sa fie de 20% in unele cazuri sau 5%",
Formula de calcul poate fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu si astfel, cei interesati pot afla daca au bani de recuperat pentru a nu face un drum inutil la administratiile financiare.
Actele solicitate de prevederea in vigoare sunt necesare pentru a dovedi ca solicitantul detine calitatea sa recupereze diferenta de suma ;imposibilitatea prezentarii tuturor documentelor prevazute de norma in vigoare intra in responsabilitatea exclusiva a solicitantului.
In speta mentionata de dvs,chiar daca prezentati originalul cartii de identitate ,acesta contine datele actualului proprietar,aspect care va exclude de la dreptul de a solicita recuperarea sumei
Care este data limita pana la care se pot depune actele pentru recuperarea diferentei de taxa?
In cazul meu daca depun cererea de recuperare a diferentei dupa data de 15.02.2012 vechimea masinii se va incadra la 9-10 ani si diferenta de recuperat ar fi mai mare.
Imi puteti da un sfat?
Multumesc frumos
Dar de ce nu incercati sa recuperati taxa toata ?

Aveti jurisprudenta online , adica sentinte si decizii de la judecatori pe site de unde va puteti lamuri .

Daca aveti intrebari adresati-le online si va raspund cu mare placere.
si daca se poate recupera toata taxa,cum se face ca ei iti dau doar 25% sau chiar mai putin?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare ciprian_u ciprian_u Buna seara! Datele problemei sunt putin mai complicate de aceea as fi interesat de cateva pareri inainte sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto gabyt gabyt am platit taxa auto in 2008. o mai pot recupera? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto chrys28tm chrys28tm buna seara, am inmatriculat o masina in 2008 pe firma, mai pot recupera taxa auto sau este prea tarziu? va multumesc (vezi toată discuția)