avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

pun intrebarea in numele unui prieten,,,,,el este divortat de aproximativ 1 an si jumatate de sotia lui care l-a lasat cu un copil de 4 ani si a plecat in spania cu un alt barbat,,,inca nu au facut partaj la bunuri , ea spune ca doreste ca partea ei din apartament sa o dea copilului care acum are 6 ani... este posibil sa treaca partea ei pe copil acum? sau daca imi puteti da un sfat cum se poate face un partaj intr-un timp mai scurt si sa nu coste foarte mult,,,,,a si are si rata si celelalte cheltuieli pe numele lui, iar apartamentul l-au cumparat parintii lui ,contractul este pe numele amandurora , dar nu au voie sa il vanda cat parintii care le-au cumparat apartamentul sunt in viata....va rog frumos un raspuns,,,,multumesc
Cel mai recent răspuns: nicol19790630 , utilizator 13:55, 22 Ianuarie 2012
Cea mai rapida solutie este prin Notariat insa nu este si cea mai ieftina. Am impresia ca lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti dumneavoastra, pentru ca nu se prea "pupa" cu legea acele clauze.Daca ne detaliati despre acele imprumuturi si despre clauzele privind interdictia de vanzare poate va putem ajuta.
Referitor la intrebarea dumneavoastra legat de copil, da se poate lasa copilului un bun.
Cea mai ieftina modalitate este prin mediere. Doar ca dureaza ceva mai mult.

Mama poate lasa ulterior partea ei din apartament copilului prin donatie sau v-c.

Cel fel de clauza este acea? Nu prea vad cum putea fi bagata in contract.
imi puteti explica ce este medierea si cam cat timp dureaza....multumesc
deci , parintii prietenului meu si-au vandut apartamentul si au cumparat un alt apartament pe care l-au trecut pe numele fiului lor si al sotiei lui , deci prietenul meu si sotia lui au contractul de vanzare-cumparare pe numele lor , dar il au cu uzufruct viager pentru parintii lor care au dat bani pe acest apartament,,,,acum daca el a divortat si fosta sotie este plecata din tara de aprox 2 ani, el doreste sa faca cumva prin partaj sau alte modalitati posibile sa o scoata de pe contract ,iar despre rata care au luat-o in timpul casniciei lor pentru bunuri in apartament si cheltuielile de intretinere(cablu, internet ,gaz, etc.) pe care le-am mentionat sunt toate achitate de catre el , ea nu contribuie cu nimik la acestea,,,,,este vorba despre un apartament cu 2 camere si bucatarie , la mansarda,,,,,,cam cat ar costa partajul daca se decide sa recurga la aceasta modalitate,,,,,sper ca am fost mai explicita de data aceasta....va multumesc
Medierea este o institutie juridica prin care partile negociaza diverse situatii juridice cu ajutorul unui mediator, care are obiectivul ajungerii la un compromis/intelegere intre parti fara a mai apela la judecarea cauzei in instanta.

Medierea se incheie prin redactarea unui acord de mediere care se depune la instanta si care se transpune in hotararea instantei.

Partajului prin instanta i se aplica o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, dar daca se apeleaza la mediere aceasta taxa se returneaza (sau in unele cazuri nici nu se mai solicita). Este cea mai ieftina modalitate de a face partajul si dureaza 10-15 zile pana aveti sentinta instantei.

Alte discuții în legătură

Ce sa fac ? cioban dumitru say cioban dumitru say am muncit 4 ani in spania timp in care am trimis bani in fiecare luna acasa in contul sotiei mele . mentionez ca am fost plecat pentru un trai mai bun si ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)