Cea mai rapida solutie este prin Notariat insa nu este si cea mai ieftina. Am impresia ca lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti dumneavoastra, pentru ca nu se prea "pupa" cu legea acele clauze.Daca ne detaliati despre acele imprumuturi si despre clauzele privind interdictia de vanzare poate va putem ajuta.
Referitor la intrebarea dumneavoastra legat de copil, da se poate lasa copilului un bun.
deci , parintii prietenului meu si-au vandut apartamentul si au cumparat un alt apartament pe care l-au trecut pe numele fiului lor si al sotiei lui , deci prietenul meu si sotia lui au contractul de vanzare-cumparare pe numele lor , dar il au cu uzufruct viager pentru parintii lor care au dat bani pe acest apartament,,,,acum daca el a divortat si fosta sotie este plecata din tara de aprox 2 ani, el doreste sa faca cumva prin partaj sau alte modalitati posibile sa o scoata de pe contract ,iar despre rata care au luat-o in timpul casniciei lor pentru bunuri in apartament si cheltuielile de intretinere(cablu, internet ,gaz, etc.) pe care le-am mentionat sunt toate achitate de catre el , ea nu contribuie cu nimik la acestea,,,,,este vorba despre un apartament cu 2 camere si bucatarie , la mansarda,,,,,,cam cat ar costa partajul daca se decide sa recurga la aceasta modalitate,,,,,sper ca am fost mai explicita de data aceasta....va multumesc
Medierea este o institutie juridica prin care partile negociaza diverse situatii juridice cu ajutorul unui mediator, care are obiectivul ajungerii la un compromis/intelegere intre parti fara a mai apela la judecarea cauzei in instanta.
Medierea se incheie prin redactarea unui acord de mediere care se depune la instanta si care se transpune in hotararea instantei.
Partajului prin instanta i se aplica o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, dar daca se apeleaza la mediere aceasta taxa se returneaza (sau in unele cazuri nici nu se mai solicita). Este cea mai ieftina modalitate de a face partajul si dureaza 10-15 zile pana aveti sentinta instantei.