avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale OUG 44/2008 - schimbarea statutului juridic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

OUG 44/2008 - schimbarea statutului juridic

Am un PF din ianuarie 2008 și vreau să-l modific în întreprindere individuală după OUG 44/2008. Cum procedez? Trebuie să merg la primărie sau la ORC? Ce acte și ce taxe trebuiesc?
Încă ceva. Numele unui PF sau al unei întreprinderi individuale poate fi doar numele oficial (după buletin) al celui care se autorizează astfel? Nu există posibilitatea ca la SRL-uri să-ți alegi un nume mai comercial ? Se întâmplă ca unele persoane să aibă un nume mai puțin comercial sau unul prea lung.
Cel mai recent răspuns: loregina , utilizator 01:02, 7 Noiembrie 2008
Trebuie sa va adresati Oficiului Registrului Comertului , documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării întreprinzătorilor persoane fizice titulari ai întreprinderilor individuale le puteti gasi aici [ link extern ]
Deci chiar dacă păstrez numele trebuie să o iau de la capăt cu toate actele?
Da, acum am înțeles! Am fost pe link-ul respectiv și în principiu m-am lămurit. Însă vă mai întreb ceva. Eu sunt din mediul rural și când m-am autorizat ca PF am mers și la primărie, dar am mers și la ORC, pt că m-au trimis ei cu actele (comuna este f. aproape de oraș). În situația de față ce rol mai are primăria? Cu ei ce fac?
Primaria nu mai are treaba cu inregistrarea Intreprinderilor Individuale ... este posibil sa nu va ceara toate actele mentionate pe link-ul respectiv.
Mergeti la Oficiul Registrului Comertului si va vor spune ce acte sunt necesare pentru a va schimba din PFA in I.I.
Pt. câte activități CAEN poate fi autorizată o întreprindere individuală?

Alte discuții în legătură

Pf-preschimbare gresita ContSters63174 ContSters63174 BUNA! Am facut recodificarea la o pf in pfa si la complectarea actelor am omis mentiunea de pe spatele autorizatiei unde era activitatea principala a pfa. Am ... (vezi toată discuția)
Profesii libere gabor elena gabor elena buna.as dori sa stiu daca activitatea pe care o desfasor se incadreaza in categoria profesii libere sau[liberale]si anume cod caen5630,venituri comerciale pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre pfa si af octavr octavr Buna! Sotia mea doreste sa-si faca un PFA pentru a presta servicii in domeniul IT atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice insa s-a gandit ... (vezi toată discuția)