avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul de merit s-a inclus in salariul de baza in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul de merit s-a inclus in salariul de baza in urma unei legi sau ordonante ? ?

ma refer la personalul contractual din MAI , in acest context , daca salariul de merit s-a inclus in salariul de baza , se poate retrage ?
in ce conditii se poate el retrage ?
se poate pune poprire pe salariu retroactiv pentru recuperarea lui pe tot parcursul anului 2011?
angajatul trebuie anuntat cu privire la aceasta modificare de salariu ?
trebuie facut un act aditional la contractul de munca pe care angajatul trebuie sa-l ia la cunostinta sa-l semneze si eventual sa-l conteste ?

stiu ca sunt multe intrebari , insa , in cazul meu si nu numai al meu dar si al colegilor mei incepand cu 01.12.2011 ni s-a taiat salariul de merit fara nici un fel de explicatie , fara ca sa fim instiintati de biroul resurse umane , desi atunci cand s-a facut legea salarizarii pe 2011 din cunostintele mele slariul de merit s-a introdus in salariul de baza .
Cei de la resurse umane se justifica prin faptul ca au primit o nota de la minister prin care s-a recurs la taierea salariului de merit , asta in urma unui control de la Curtea de Conturi .
Interesant insa , aceasta''taiere ''vizeaza doar personalul contractual nu si ofiterii activi care se afla in aceasi situatie .

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
tifreamihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu pentru bugetari ContSters236579 ContSters236579 Va rog sa-mi spuneti daca unui personal contractual dintr-o unitate M.A.I. i se poate retine pe ultimul an salariul de merit asa zis necuvenit, desi s-a ... (vezi toată discuția)
Salarizare jenicaprod jenicaprod Lucrez intr-o institutie publica, (am statut de personal contractual) si in anul 2009 am beneficiat de salariu de merit. Dupa aparitia L 330/2009, unde se ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice - lege neconstitutionala muraruelena muraruelena - legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice este o lege neconstitutionala, intrucat: - potrivit legii salarizarii, sporul de ... (vezi toată discuția)