avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

La cererea mea, din motive personale, mi s-a aproba concediu fara plata de la locul de munca. Intre timp am schimbat domiciliul in alt judet unde nu am loc de munca. Intrebarea mea este daca am dreptul la indemnizatie de somaj in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ibazs , utilizator 19:07, 22 Ianuarie 2012
Somajul se acorda daca contractul inceteaza din motive neimputabile dv. si daca aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data concedierii.
Dv. aveti contractul suspendat si nu aveti legatura cu dreptul de a fi beneficiar de somaj chiar daca v-ati schimbat domiciliul.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu somajul abc112 abc112 Buna ziua , lucrez ca agent de paza 1 mai 2013 pana 27 august 2013 cand ne au preluat alta firma de paza cu contract de munca , si am lucrat de pe 27 august ... (vezi toată discuția)