avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA codul fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

codul fiscal

Am cumparat marfa de la o firma de mai multe ori , valoarile destul de mari peste 50.000 ron la o livrare si i-am platit cu virament bancar la termen de 15 si 30 zile .
La controlul pentru recuperare TVA, cei de la control mi-au pus ca nu avem dreptul sa deduc acest TVA deoarece cel care mi-a vandut marfa nu si-a depus declaratiile.
Eu am verifict pesiteul anafului societatea , am vazut ca nu este inactiva si ca are bilanturile depuse, mai mult nu ai cum verifica.
Problema este ca noi avem de recuperat aproximativ 50.000 ron TVA si nu o sa-i mai vedem acesti bani.
tot la acest control am avut o problema cu vanzarile intracomunitare vanzare de tip FCA, mi-au cerut CMR-ul, l-am dat si pe acesta dar mi-au spus ca eu trebuie sa ma asigur ca marfa a parasit Romania, ori in contract pe mine nu ma intereseaza ce face cu ea si nici transportul nu ma intereseaza atata timp cat mi-am incasat banii.Nu inteleg cum pot eu obliga firma din ungaria sa scoata marfa din tara ca eu sa-mi pot deduce TVA-ul.
Astept comentariile voastre.

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Control anaf si dgfp sama sama am avut control de la anaf si dgfp , pentru rambursare de tva . firma a avut livrari intracomunitare cu conditie de livrare EXW si FCA , societatea care a ... (vezi toată discuția)
Livrari intracomunitare-scutire tva, cmr confirmat de descarcare Nadia_P Nadia_P Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: marfa este EXW sau FCA, transportatorul fiind contractat de catre client (conform conditiei de livrare), se ... (vezi toată discuția)