avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inselat de Service auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inselat de Service auto

am fost cu masina in service deoarece nu mai functiona corespunzator. acolo am ajuns dupa ce in prealabil sunasem si intrebasem daca pot veni a 2-a zi si cat ar dura si costa operatiunea daca ar fi de schimbat kitul de ambreiaj. cand am ajuns la service am dat cheile unui mecanic, i-am spus ca nu "trage" masina , i-am mai spus ca eu banuiesc ca este de la ambreiaj si l-am rugat sa verifice si daca este de la ambreiaj sa il schimbe. mecanicul a pornit masina, a condus masina pana in service unde s-a apucat sa demonteze cutia de viteze si sa dea jos ambreiajul. dupa ce l-au desfacut, mi-au spus ca e nevoie si de o volanta si mi-au deschis o nota de comanda. nu am vrut sa cumpar piesele de la ei deoarece eraf mult prea scumpe fatza de ce era pe piatza si am facut comanda la bavaria pt violanta si la alta firma pt kitul de ambreiaj, acestea fiind livrate dupa 3 zile lucratoare. dupa inlocuirea pieselor s-a constatat ca nu era de-acolo problema si ca problema era de la turbosuflanta. am cerut restituirea banilor pt manopera si pe piese pe care le-am dat jos de pe masina imediat ca sa nu le uzez ca sa le dau service-ului cand imi dau banii. acum ei mint cu nerusinare spunand ca eu am avut la mine un kit de ambreiaj si ca eu venisem special pt a inlocui kitul de ambreiaj.

Intrebarea mea este urmatoarea: am auzit la cineva ca ar exista o norma sau lege in codul civil care spune ca unitatea prestatoare de servicii nu tre sa faca o lucrare daca aceasta nu se impune instiintand-ul pe cel care a solicitat lucrarea de faptul respectiv. daca exista o astfel de lege va rog sa-mi dati si mie numarul ei sau sa-mi spuneti unde sa o caut. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mvpuiu , utilizator 21:59, 27 Octombrie 2008
Adresati-va si Protectiei Consumatorului!
andretag81 a scris:

Adresati-va si Protectiei Consumatorului!


m-am adresat...am fost sunat de inspectorul OPC sa ma duc sa incerce el o conciliere...eu deja facusem una in prezenta avocatilor si nu ajunsesem la nici un consens. cand am ajuns acolo inspectorul mi-a spus in fatza ca el e acolo sa apere service-ul. am facut o revenire si am ajuns pana la directorul OPC pe toata tzara...din cate am vb la tel cu omu mi se pare un om ok...acum astept sa vad ce iese si acum....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat alexbujie alexbujie Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din ... (vezi toată discuția)
Problema service auto Offset Offset Salutare! Am o problema delicata cu un service auto, am inteles ca nu am voie sa postez numele asa ca voi evita acest lucru Pe data de 3 noiembrie 2014 m-am ... (vezi toată discuția)