avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nelãmurire referitoare la înregistrare marcã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nelãmurire referitoare la înregistrare marcã

Buna seara.
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema :
Am depus la OSIM o cerere de inregistrare a unei marci ; mi s-a notificat numarul de depozit al marcii pe care intentionez sa o inregistrez, iar apoi mi s-a comunicat o decizie prin care s-a admis inregistrarea marcii pentru clasele de produse si servicii solicitate .
Ulterior achitarii taxelor (pentru examinare ,pentru inscrierea marcii in Registrul Marcilor, publicarea marcii inregistrate si eliberarea certificatului), am primit o ,, comunicare,, prin care mi se face cunoscut – ca ,, in urma verificarii in bazele de date au fost regasite documentele anexate privind existenta unor marci identice cu denumirea solicitata la inregistrare prin cererea de inregistrare nr….,;la aceasta comunicare a fost anexata – o verificare din baza de date WIPO- ROMARIN din care reiese ca aceeasi marca a fost inregistrata prin Sistem Madrid de o societate din Germania, cu stat desemnat Romania; totusi, referitor la Romania, exista mentiunea: ,,The refusal period has expired and no notification of provisional refusal has been recorded,,.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat – referitor la formalitatile/procedura pe care ar trebui sa o urmez in acest moment ; este necesar sa trimit un punct de vedere , chiar daca nu mi-a fost solicitat?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: marianr , utilizator 02:45, 9 Aprilie 2012
Buna seara, nu trebuie sa raspundeti nimic. Sunt convinsa ca in comunicarea primita nu se face referire la nici un articol din lege pe baza caruia OSIM e indreptatit sa trimita astfel de "comunicari". Atata timp cat nu s-a gasit nimic la examinarea formala si nu a facut nimeni opozitie OSIM trebuie sa va elibereze certificatul de marca. Daca doriti sa trimiteti ceva in scris puteti cere eliberarea certificatului si acordarea numarului de marca, in conformitate cu legislatia in vigoare. Mult succes!
Da, aveti dreptate - nu este indicat nici un temei legal.
Va multumesc foarte mult pentru opinia dvs.
Sa intelegem de aici ca OSIM face prostioare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Status marca inregistrata - nelamurire domeniu chrisv chrisv Buna ziua, 1.Vindem produse pe o platforma tip marketplace, unde la recomandarea firmei detinatoare de platforma, pentru a impedica folosirea produselor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)