avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Status marca inregistrata - Nelamurire domeniu
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Status marca inregistrata - Nelamurire domeniu

Buna ziua,

1.Vindem produse pe o platforma tip marketplace, unde la recomandarea firmei detinatoare de platforma, pentru a impedica folosirea produselor urcate de catre noi, ni s-a recomandat inregistrarea marcii noastre verbale la OSIM, si că din momentul in care primim confirmarea cererii putem deja opri ceilalti vendori sa se asocieze la produsele noastre.
S-a depus cerere de inregistare marca si s-a primit o notificare de constituire depozit cu iregularitati cerere marca( iregularitatea fiind neachitarea taxei de examinare, dar avand termen 5.04.2018), documentul fiind valid pana la acea data.
Starea legala a cererii este acum : Stare legala: In asteptare opozitie / observatii.
Proprietarul platformei(prin reprezentat) a spus că deocamdata ar fi de ajuns, dar unul din vendori(firme) a cerut dovada inregistrarii(trimisa deja catre platforma). Daca trimitem fie notificarea primita sau documentul cu starea cererii, reprezinta un document legal prin care firma respectiva este obligata sa isi retraga oferta de pe produsele noastre? Cum spune reprezenantul platformei?

2. Teoretic, reusim cu succes sa inregistram marca. Sa o numim MARCA generalist.
Firma noastra se numeste MARCA inca un cuvant SRL. Problema este, noi fuctionand in general online, domeniul marca.ro , nu este valabil, fiind un domeniu achitionat intrecut de alta firma, dar nefolosit. Am gasit pentru internet conditiile intro alta intreabre, ar exista 3 lucruri pe care cererea sa le indeplineasca pentru prelure, la contactul rotdl.
Conditiile ar fi acestea din ce am inteles:
a. Applicable Disputes. You are required to submit to a mandatory administrative proceeding in the event that a third party (a “complainant”) asserts to the applicable Provider, in compliance with the Rules of Procedure, that
(i) your domain name is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the complainant has rights; and
(ii) you have no rights or legitimate interests in respect of the domain name; and
(iii) your domain name has been registered and is being used in bad faith.
In the administrative proceeding, the complainant must prove that each of these three elements are present.
- Numele marcii ar fi identic cu cel al domeniului
- Marca noastra ar fi inregistrata si pe clasa 35, teoretic s-ar incadra si la punctul
- Punctul 3, nu se aplica, din cauza ca MARCA.ro nu este folosit.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire al domeniului Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)