avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DIVORT SI PARTAJ, FIRMA SI IMOBIL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DIVORT SI PARTAJ, FIRMA SI IMOBIL

Buna ziua
Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat.
Partea grea acum incepe.
PARTAJUL
O sa expun problemele pe rand ca sa fiu explicit.
ANUL CASATORIEI 1993
FIRMA
Infintata de mine la data 4.aprilie 92-inaintea casatoriei cu un an 100%proprietatea mea
Bunuri detinute de firma:
spatiu comercial dobandit in anul 2007-cumparat in rate inca neachitat
autoturism dobandit in 2006-cumparat in leasing inca neachitat
IMOBILUL
Apartament 3 camere contractat de fosta sotie in anul 1991 de la romconfort -inainte de casatorie
predarea apartamentului s-a facut in 1995 in timpul casatoriei
in 1991 exista un contract de vinzare cumparare iar in 1995 exista procesul verbal de predare primire al apartamentului.
mentionez ca apartamentul a fost cumparat in rate de la romconfort .incepind cu data procesului verbal de predare primire eu sunt cel care am platit ratele la romconfort.sotia pina in 1995 a platit rate pentru avansul de 10%,pretul final fiind stabilit in 1995 odata cu procesul verbal de predare primire.
intrebari:
Care sunt sansele ei sa includa in masa pertajabila spatiul comercial si autoturismul?
Care sunt sansele mele sa pot dovedi ca apartamentul este bun comun?50%-50%
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:10, 4 Noiembrie 2008
Spatiul comercial dobandit in 2007 si autoturismul cumparat in 2006, deci in timpul casatoriei, sunt considerate bunuri comune.Imparteala o va decide instanta in functie si de cat a contribuit fiecare la achizitionarea acestora.Daca aveti probe sa dovediti ca ati contribuit in mare parte dvs, instanta poate sa va acorde un procent mai mare din acestea, nu obligatoriu 50%. In priviinta apartamentului, contractul de vanzare-cumparare fiind incheiat inainte de casatorie este bun propriu al sotiei, aceasta devenind proprietara in momentul incheierii contractului (probabil ca scrie si in contract acest lucur )Daca ati achitat acele rate (aveti dovada, sa inteleg?), puteti cere instantei sa tina cont de acest lucru la impartirea bunurilor.
Bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii.
Bunurile dobandite ( cumparate) dupa casatorie sunt bunuri comune si intra la partajul intre soti.

avocat Claudiu Lascoschi
va rog sa tineti cont ca spatiul comercial si autoturismul sunt cumparate pe numele firmei .
referitor la imobil stiu ca orice act de vinzare cumparare trebuie insotit de procesul verbal de predare primire deci nu cumva actul initial de vinzare cumparare era defapt un contract de construire ?
noi am intrat in posesie in 1995 la data procesului verbal de predare primire,pana atunci apartamentul a fost in constructie.
multumesc pt raspuns
Conform practicii instantelor de judecata, indrumata de fosta instanta suprema, dreptul de proprietate asupra apartamentului construit sau cumparat cu credite apartine ambilor soti, chiar daca contractul de construire, respectiv, de cumparare a fost incheiat numai de unul din soti, inainte de incheierea casatoriei, cu conditia insa ca predarea apartamentului sa fi avut loc in timpul casatoriei.
Conform art.65 din Legea nr.31/1990, bunurile constituite ca aport la societate devin proprietatea acesteia din momentul inmatricularii ei la registrul comertului. In schimb, dividendele devin bunuri proprii din momentul incasarii

Av Adriana Tugui
Nu s-a specificat nimic despre acele bunuri,respectiv imobilul si autoturismul ca ar fi aport de capital...Si nici nu au cum, sunt in leasing,deci inca nu-i apartin d-lui.,respectiv societatii.In aceste conditii aceste bunuri intra la partaj ??

Alte discuții în legătură

Pretentii credit apartament laurentiu68 laurentiu68 BUNA SEARA pe scut rezum ideile principale 1991 fosta sotie semneaza cu romconfort contractul de vanzare cumparare pentru un apartament de la romconfort ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament laurentiu68 laurentiu68 Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj. vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra ... (vezi toată discuția)
Proces-varbal de predare-preluare simona_tzury simona_tzury Se considera hotarator pt determinarea caracterului de bun propriu sau comun, asupra locuintei construite cu credit de la stat, este nu momentul incheierii ... (vezi toată discuția)