avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare definitiva si irevocabila

Poate fi o sentinta definitiva si irevocabila atacata? Daca cel care a pierdut nu a respectat sentinta si acum are dosar pe rol pt nerespectarea acesteia, poate avea castig de cauza?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 4 Noiembrie 2008
fiti mai explicit.
o hot definitiva si irevoc. poate fi atacata cu contestatie in anulare sau revizuire dar n cazurile strict prevazute de lege.
M-am casatorit cu o d-na divortata , cu un copil minor. Tatal copilului nu a platit pensie alimentara asa cum a hotarat instanta si sotia mea a facut cerere pt validarea popririi. Fostul sot nu vrea sa plateasca pt ca are impresia ca ne folosim noi de acesti bani. Este vorba de o valoare mica (500 ron lunar) dar care a crescut odata cu neplata pensiei alimentare( aprox.. 5000 ron).
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
MarinD, utilizator
consultati un avocat.
puteti sa ii faceti si plangere penala pt. nerespectarea hotararii judecatoresti
A facut plangere penala, dosarul este pe rol . Ce vreau eu sa stiu este daca poate ataca aceasta hotarare(fiind vorba de pensie alimentara, deci de nevoile unui minor ).
E dificil sa va raspundem, cum v-a spus colega se poate ataca in anumite conditii.
In plus, avand in vedere obiectul, se poate cere modificarea hotararii...
De aceea vi s-a recomandat sa mergeti intr-o consultatie la un avocat, ca nu aveam date...

Alte discuții în legătură

Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie in anulare...? ramy84 ramy84 S..C. X S.R.L. a depus plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emis de OPC. Instanta de fond a ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)