avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CCM

Am o intrebare. In unitatea noastra, ca act aditional la CCM se semneaza o nota comuna administratie-sindicat. Exista doua sindicate, din care unul reprezentativ, conform legii Dialogului Social, cu hotarare judecatoreasca. La negocieri, vorbind de impartirea FASC pe categorii, administratia doreste sa imparta pe din doua, proportional cu numarul de membri, pe cele doua sindicate, sumele din FASC. Daca sindicatul reprezentativ este cel care semneaza actul de negociere cu administratia, este legal ca sume din FASC sa fie virate in contul celuilalt sindicat pentru decontarile documentelor prezentate de salariati conform categoriilor negociate pe FASC? Precizez ca celalalt sindicat are doar rol de consultant, nu semnezaza nota comuna. Conform CCM ului nostru documentele justificative pentru obtinerea de sume din FASC se inainteaza administratiei de sindicat si se deconteaza prin virarea in contul acestuia a sumelor respective.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mitzi76 , utilizator 20:18, 25 Ianuarie 2012
Astazi avem negocieri. Speram la un ajutor, dar cred sa ne descurcam si asa. Va voi tine la curent.
Virarea sumelor de bani catre cel de-al doilea sindicat nu se poate face decat in baza unui acord intre parti ...
Acord intre parti adica intre sindicatul 1 si sindicatul 2, inainte de semnarea de catre cel reprezentativ a notei comune?
Voiam sa va mai intreb un lucru, luand in considerare art1 litera q din Legea 62, care spune ce parti negociaza, stiind ca in unitate exista si sindicat nereprezentativ, tot ceea ce negociaza sindicatul reprezentativ se extinde ca drepturi asupra tuturor salariatilor unitatii?
Acordul trebuie negociat cu angajatorul , dar poate fi parte si sindicatul reprezentativ in acel acord ....

art.133 alin.1 lit.a din Legea nr.62/2011 prevede ca, Clauzele contractelor colective de munca produc efecte pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel ...
Textul articolului nu face nicio distinctie intre salariati, astfel incat ccm se va aplica tuturor salariatilor indiferent daca sunt sau nu membrii de sindicat.

Alte discuții în legătură

Ccm Millana Millana Am nevoie de ajutor specializat; ma intereseaza ce poate face un Sindicat nereprezentativ daca cel reprezentativ, care participa la negocieri, nu semneaza un ... (vezi toată discuția)
Participare la negocieri - informare Mihaibc Mihaibc In cadrul unei intreprinderi sunt sa spunem 2 subunitati, iar salariati unei subunitati sunt membrii de sindicat la diferite sindicate. sindicatul A ce este ... (vezi toată discuția)
Ccm negociat mihaela_1968 mihaela_1968 In CCM negociat (doar cu sindicatul reprezentativ, conform legii) exista o prevedere in care membrii comitetului sindicatului au dreptul la 40 ore platite de ... (vezi toată discuția)