avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cadou animal de casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cadou animal de casa

Buna ziua,
Am o intrebare mai iesita din comun:
Tatal minorului vrea sa-i daruiasca o pisica sau un catel.
Copilul adora animalele, dar noi avem deja si pisici, si caine, in curte;
Copilul mangaie toti cateii care se lasa man:-/gaiati, in parc, si toate pisicile care se lasa pe mana ei, indiferent de rasa sau marime.
Eu nu am nevoie de animale in casa si de responsabilitati suplimentare, fiindca un animal are nevoie de ingrijire si cheltuieli suplimentare.
Sunt in proces cu tatal minorului, daca refuz, poate sa ma acuze suplimentar ca am refuzat cadoul copilului?
In plus, sunt sigura ca acest gest va dauna copilului, fiindca el nu ar intelege motivul refuzului si va plange dupa animal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:03, 25 Ianuarie 2012
Eu v-as sfatui ca, inainte de a pune in prim plan confortul propriu, sa va ganditi mai intai la binele copilului.Lasati orgoliul la o parte, ce este intre dv si tatal copilului sunt problemele dv., nu folositi copilul ca arma de razbunare. Incercati sa ajungeti la o intelegere.
Un animal de casa nu inseamna neaparat un caine sau o pisica, poate fi si un hamster, un pestisor, un perus, acestea din urma nu necesita scos la plimbare, hrana multa, deci nu prea multa munca suplimentara si nici cheltuiala prea multa. Puteti chiar sa responsabilizati copilul trasandu-i lui sarcina de a-l hrani.
Am specificat, copilul are animale de casa, si caine, si pisici, pe care le ingrijim impreuna, in plus, cel putin de 2 ori pe an avem pisicute, cate 4, din care tinem 2 si celelalte le donam. Am avut situatie in care am avut chiar 7 pisici si copilul le "chinuie" pe toate.
Fetitei noastre ii plac si reptilele, si taratoarele.
Vara, se joaca in gradina cu ramele si cu melcii, soparlele nu a reusit sa le prinda, nici broastele, dar s-ar juca si cu ele.

Deci, poate sa imi impuna cadou un animal de casa?
Nu va poate impune sa il tineti in casa, daca nu doriti acest lucru. Tineti-l in curte :)

Nu cred ca intentia este sa va sacaie, ci sa faca un cadou care e convins ca ii va placea fetitei.
Iar un motiv serios de respingere a cadoului nu cred ca ati putea gasi.
nu va poate acuza de nimic in conditiile in care aveti deja aceste animale,iar copilul va trebui sa inteleaga acest lucru si anume ca nu sunteti crescatorie de animale sau gradina zoologica.nu are decat sa creasca tatal copilului acest cadou si sa se bucure de el atunci cand copilul il viziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)