avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza?

Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza efectuata rezulta ca soferul avea o viteza de 40 km.ora viteza cu care nu am fost de acord si o sa va dau detalii,urmele de franare ale autovehiculului au fost de 5,05 pana la impactul cu tatal meu ,,pieton,,,4.40metri parcusi cu victima pe sub masina si 12,80 metrii pana la oprirea definitiva a masinii,specific ca tatal meu era culcat pe carosabil ,din cauze nestiute inca urmand sa ne anunte cei de la medicina legala,viteza maxima permisa in zona impactului fiind localitate ,este de 50 km.h,drumul era perfet curat si fara obstacole ,perfect intins,,iar acostamentul masurand cca 5.5 m.unde de obicei parcheaza nenumarate tiruri noaptea deoarece peste drum se afla un hotel cu restaurant .in seara cu pricina nu se afla nici o masina parcata fapt care ma face sa gandesc ca accidentul se putea evita daca soferul vira putin dreapta .va rog sa/mi spuneti opiniile dumneavoastra in legatura cu acest caz si daca accidentul putea fi evitat .st=5,5+4,40+12,80=22,25m aplicand relatiile 10.68, 10,69, 10.71 din biliografie .Este cazul sa cerem o contaexpertiza ? va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra ,si intrebari despre caz daca e cazul .
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
crissandra75, utilizator
da, daca nu va multumeste rezultatul puteti cere contraexpertiza
Eu nu am experienta in domeniu dar logica mea de sofer crede caci cu 40 km .la ora nu puteai sa mergi 5.5 m infranat pana la victima ,5.40m cu victima pe sub masina si inca 18 m pana se opreste masina .cu 40 km.la ora franand se opreste masina pe loc nici nu ajungi la impact .credeti ca am o seansa sa mi se faca dreptate la o contraexpertiza?nu credeti ca soferul avea viteza mai mare?

multumesc .unde se cere contraexpertiza? la politie sau in istanta ,dosarul aflandu/se in acest moment la politie .
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
crissandra75 a scris:

multumesc .unde se cere contraexpertiza? la politie sau in istanta ,dosarul aflandu/se in acest moment la politie .


la politie.
La 22m urma de franare viteza dinaintea franarii este aproximativ 65 km/h.
Contraexpertiza se solicita la organul de urmarire penala (politie sau procuror) care poate sau nu sa aprobe cererea dv. Daca organul de urmarire penala considera ca este cazul de NUP, dosarul nu ajunge in instanta.
In situatia data trebuie sa cereti contraexpertiza altfel dosarul se inchide in stadiul de NUP neinceperea urmaririi penale.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
amcteam, utilizator
Va multumesc .Poate cineva sa-mi spuna daca accidentul se putea evita si la ce viteza?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un expert judiciar tehnic auto Chirita1986 Chirita1986 Buna ziua, Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident rutier cu victime.Persoana care consider ca este vinovata pentru producerea ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)