avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren mai mare decat in acte

Acum 30 de ani am cumparat o proprietate in intravilan si doresc sa o intabulez.Nu pot deoarece in urma masuratorilor facute acum,reiese ca am cam 70 m2 in plus decat ce este trecut in acte.Primaria nu i-mi emite titlul de proprietate nici macar pe suprafata inscrisa in acte.Ma poate ajuta cineva cu un sfat pertinent pentru a solutiona situatia?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:35, 9 Februarie 2018
Buna ziua !
Din punctul meu de de vedere aveti cel putin 2 variante : o actiune in constatare avand drept obiect suprafata de teren gasita in plus la masuratoare sau , in masura in care nu aveti probleme sau nu se pot ivi probleme in viitor , puteti efectua cadastrul conform actelor detinute ... Succes !
Luati legatura cu expert topo, care va intocmi o documentatie in baza careia o sa va scada suprafata pana la nivelel existent in acte, ori va cere modificarea actelor, conform situatiei reale, asa cum prevede Legea nr. 7 din 1996.
Întabulaţi cât aveţi drepul şi apoi vedeţi care vor fi regementările în vigoare, deoarece probabil, mai mult ca sigur iar se va trece la forma -suprafaţa real deţinută se va ănregistra-dar în anumite condiţii. Faceţi intabularea pe cât aveţi!!!!.
Depinde de suprafata din actul de proprietate , astfel potrivit prevederilor ordinului nr. 634/2006 modif. daca diferenta de suprafata este intre 2-5% se poate aviza documentatia cadastrala prin depunera ca anexa la documentatie a unui proces verbal de vecinatate( anexa 18) de la acest regulanment.Daca suprafala din masuratori depaseste 5 % este necesar sa obtineti un act valid pentru aceasta suprafata.
daca comisia de fond funciar da la primarie nu va emite titlu de proprietate va puteti adresa si comisiei judetene de fond funciar si apoi numai instantei. recomandarile de mai sus cu privire la intabulare sunt valabile doar daca aveti titlu...
(daca ati fi in Transilvania si "actele" de care vorbiti ar fi Cartea funciara atunci cu o adeverinta de la primarie cum ca imobilul n-a facut obiectul legilor proprietatii - nu vi s-a emis titlu, doar)
atunci doar ati putea apela la un autorizat cadastru... si solicita o documentatie de actualizare date cadastrale.

Alte discuții în legătură

Intabulare teren danielaonofreiciuc danielaonofreiciuc in anul 1976 , parintii mei au dobandit o casa in urma intretinerii unei persoane. conform legilor vremii respective in momentul intabularii casei , terenul ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață ... Adriana BCE Adriana BCE Bună seara! Vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață de 1100 mp, situat în continuarea imobilului intravilan CC și arabil- proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)