avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEDO

O persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoarea printr-o hotarare care poate fi atacata cu recurs. Se face recurs,hotararea nu se schimba. Are 6 luni sa se adreseze cu o cerere individuala Curtii de la Strasbourg. Ce se intampla in aceasta perioada? executa pedeapsa? daca cererea la CEDO este admisa si se fac audieri,partea cum se prezinta daca executa o pedeapsa privativa de libertate?
Cel mai recent răspuns: Mircea Popescu mircea , Avocat 20:44, 31 Ianuarie 2012
Execută pedeapsa.

Procedura CEDO nu presupune audieri.
Una dintre conditiile esentiale pentru ca cererea sa fie admisibila la CEDO ,este ca actiunea sa fi parcurs toate instantele nationale,aspect care nu rezulta din topicul dvs
Cred ca ar fi bine sa cunoasteti faptul ca procedura in fata CEDO nu anuleaza si nu schimba hotararea care vi se pare nedreapta.
Pentru a cunoaste mai multe date, ar fi bine sa lecturati urmatoarele:

[ link extern ]
Audieri la CEDO pe cauza. Steel şi Morris v. Regatul Unit. (cererea nr. 68416/01).
asadar procedura cedo presupune audieri in procedura pe fond,in sensul ca: Camera poate tine o audiere publica cand se fac referiri la fondul cauzei. dupa ce Camera a decis sa admita cererea poate invita partile sa prezinte probe suplimentare si sa depuna observatii scrise. eu asta nu intelegeam,presupune sau nu prezenta in persoana a petitionarului? sau acesta isi executa pedeapsa si toate aceste mijloace pot fi exercitate de aparator?
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
siminacotoi, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)
Cedo b.stefan78 b.stefan78 Dupa ce am primit o hotarare irevocabila de la Curtea de Apel ,am inteles ca in tara nu mai pot sa fac nimic in ceea ce priveste aceasta hotarare.Singura ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo in cazul radierii de pe rol sanduroman sanduroman Am primit raspund de la CEDO dupa o perioada lunga, 10 ani. Contrar asteptarilor, instanta europeana nu raspunde la toate capetele grave de cerere din ... (vezi toată discuția)