avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratii fiscale asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratii fiscale asociatie de proprietari

Asociatia pe care o reprezint, in calitate de presedinte nou ales, figureaza ca n-a depus declaratiile fiscale din 2008.

Conform contractului cu firma de administrare, incheiat in 2008, valabil pana in 2009 si prelungit pana in 2010, "contributiile la bugetul de stat privind contractul de administare revin firmei de administrare, Asociatia neavand nici-o obligatie"

Este posibil ca firma de administrare a asociatiei de proprietari sa fi depus declaratiile fiscale dar, sa figureze la financiar ca nu le-a depus?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:03, 1 Februarie 2012
Dar daca va administreaza o firma,mai aveti angajati ? Ce declaratii sa mai depuneti ?
Asa cum se arata in citat ""contributiile la bugetul de stat privind contractul de administare revin firmei de administrare, Asociatia neavand nici-o obligatie", firma avea obligati sa-si plateasca impozitul pe profit daca a obtinut profit din acest contract cu asociatia.
acest contract si acest citat nu are nici o legatura cu declaratiile si platile ce trebuia sa le faca asociatia la ANAF, CAS, CASS, ITM...
Daca in contractul cu firma de administrare ati prevazut ca firma se ocupa de acestea, da, atunci intrebati reprezentantii firmei. Daca in contract nu se prevede asa ceva, este treaba asociatiei.
In afara de firma de administratie, asociatia avea angajati in plus, femeie de serviciu, presedinte indemnizat, cenzor indemnizat sau alt personal angajat sau contractat pe conventie civila?
1. Femeia de servici
2. Cenzor
3. Presedinte neindemnizat,
4. Firma de administrare este anagajatul asociatiei cu contract prestari servicii.

Am primit NOTIFICARE
Dupa cum am spus si mai devreme, asociatia figureaza ca n-a depus declaratiile fiscale, in termenul prevazut de lege, desi avea obligatia depunerii conform evidentelor de la financiar.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
presedinte_ap, utilizator
Firma de administrare v-a fentat, neocupandu-se si de depunerea declaratiei pentru femeia de serviciu si cenzor, iar fiscul, pe buna dreptate v-a notificat acum.
Conform cu formularul 010 depus la infiintarea asociatiei la fisc, acolo figurati cu ceva de platit la ei, impozite sau poate si contributii, depinde ce fel de contracte erau intocmite la acea vreme si in timp ce firma va administra, ea nu s-a ocupat nici de declaratii, nici de plata impozitului si/sau a contributiilor catre stat.

Cenzorul ce-a pazit acolo nu s-a "prins" de aceasta lacuna?
Tre' sa mergeti dv. sau administratorul, in tot cazul o persoana care stie sa se descurce un pic prin meandrele fiscului si sa intrebe ce e de facut.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Contractele si asociatiile de proprietari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -Asociatie de proprietari cu: -Presedinte / contract de mandat -Cenzor / contract de mandat ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)