avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligativitatea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligativitatea succesiunii

Buna seara! Socrul meu a murit în urma unui accident de mașina pe 13 ian 2012. Urmașii sunt: soția și trei copii. Ei se înțeleg foarte bine și au căzut de acord sa nu facă partajarea bunurilor. Întrebarea mea este următoarea: exista obligativitatea succesiunii moștenirii? Si dacă da, atunci este obligatoriu sa se nu se depășească 6 luni de la deces? Trebuie schimbate actele bunurilor imobile de pe numele socrului meu sau impozitele pot fi plătite în continuare pe numele sau?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
danuca_dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 21:00, 1 Februarie 2012
Succesibilii sa dea macar declaratie de acceptare a succesiunii , in termen de 1 an de cand a survenit decesul.Dezbaterea succesiunii o vor putea face si ulterior.
Actele se vor schimba atunci cand se vor schimba si proprietarii.
Cred ca este util sa stiti ca, in cazul in care nu veti dezbate si finaliza succesiunea in termen de doi ani de la decesul socrului dumneavoastra si o veti face dupa cei doi ani, veti plati un impozit de 1% calculat si incasat la valoarea proprietatilor imobiliare cuprinse in masa succesorala, mai precis la valoarea activului net imobiliar succesoral (alin. (3), art. 77^1 Cod fiscal).
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adelinab adelinab Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)
Mostenire si dezbaterea mostenirii katy-elena katy-elena pe 31 ianuarie 2013 a murit bunica parentala, mostenitori sunt eu si sora-mea, tatal nostru a murit in 1997 si era singur la parinti. ce ar trebui sa facem? ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cryssa20 Cryssa20 Buna ziua. As dori sa stiu cat timp pot sta cu succesiunea nefacuta. Sunt singurul mostenitor cu drepturi, nu se pune problema ca altcineva sa atace ... (vezi toată discuția)