avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Formularul 230 - Ordinul ANAF 52/2012
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Formularul 230 - Ordinul ANAF 52/2012

Buna ziua,
Am câteva nelămuriri şi întrebări referitoare la Ordinul ANAF nr. 52/2012, mai exact referitoare la formularul 230, respectiv:
A) Ref. la anexa 2 aferentă formularului 230, la secţiunea IV „Date de identificare a împuternicitului”, există menţiunea „Se completează numai în cazul în care formularul se completează de către împuternicitul desemnat de contribuabil, potrivit dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală …”, aş dori să stiu:
1. Care sunt limitele împuternicitului, respectiv:
- Împuternicitul doar completează formularul, aşa cum este menţiunea de la secţiunea IV?
- Împuternicitul poate să şi depună formularul în numele contribuabilului, având în vedere prevederile art. 18, alin (1) al OG nr. 92/2003 la care secţiunea IV face referire, potrivit cărora împuternicitul reprezintă contribuabilul?
2. Poate fi împuternicită entitatea nonprofit către care se virează procentul de 2%?
B) Ref. la anexa 4, lit. f), pct. 4, a doua liniuţă „se poate utiliza şi echipament informatic pentru editare şi completare”, aş dori să ştiu dacă pot fi acceptate şi formularele completate şi editate electronic parţial, în sensul în care pct. 2 din secţiunea II a formularului „Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult” şi secţiunea IV sunt completate şi editate electronic, iar secţiunea I „Date de identificare a contribuabilului” este completată olograf de contribuabil.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:10, 2 Februarie 2012
Nu e cazul sa completeze la acea sectiune cu "imputernicitul".
Persoana fizica, beneficiara a venitului din salariu, completeaza datele de identificare si datele ong-ului catre care vrea sa faca directionarea a 2%. Depune personal la ghiseul administratiei fiscale un exemplat si primeste numar de inregistrare. Sau poate sa trimita pe altcineva, pentru ca la registratura unde depune hartia nu-i cere nimeni sa se legitimeze.
Poate chiar reprezentantul ong-ului sa adune mai multe formulare de la mai multe persoane si sa le depuna la ghiseu.
Puteti sa completati la calculator formularul cu zona de date ale asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea redirectiona impozitul pe venit către 2 ong-uri? antonica010 antonica010 Buna ziua . As putea redirectiona impozitul pe venit ( 3,5 % ) in 2 ONG -uri diferite ? Respectiv 2% si 1,5 % ? Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie 230 dianamitru dianamitru Cine imi poate explica care e faza cu imputernicitul? Cine pe cine imputerniceste si de ce? Daca deja am completat declaratia model vechi trebuie sa o mai ... (vezi toată discuția)
Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)