avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se mai poate directiona 2 %?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se mai poate directiona 2 %?

Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este 25 mai, dar cred ca pana la acest termen trebuie depuse declaratiile la Finante, degeaba m-as duce azi sau maine la ong sa dau declaratia, nu ?, gresesc ?. Multumesc daca ma poate lamuri cineva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:45, 24 Mai 2014
Ultima zi este 26.05.2014
Multumesc :)
De pe situl ANAF:




"MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA Str.Calea Domnească nr.166, Târgovişte, Dâmboviţa

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti Tel:+0245 617453 , Fax:+0245 210898

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Dambovita e-mail: Emilian.Rusu.DB@mfinante.ro
Numar de operator de date cu caracter personal:19935

IMPORTANT !

Luni, 26 mai a.c., termen limită pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe salarii sau venit

Administratia Judeteana a Finanţelor Publice Dâmboviţa informează că data de 26 mai a.c. este ultima zi pentru depunerea formularelor 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” şi 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România” pentru opţiunea de virare a sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din: salarii, activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricolepentru care venitul net se stabileşte în sistem real; piscicultură; silvicultură; câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise; câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, către entităţile nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţile de cult.

Obţinerea formularelor

Opţiunea de virare a sumei de până la 2%, se face către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult.

Formularele 200 şi 230 se pot obţine direct de la sediul unităţilor fiscale sau pot fi descărcate de pe website-urile:

- ANAF, de la adresa www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/ Toate formularele, cu explicaţii/ Formularele fiscale ordonate după număr, din prima pagină meniul superior;

Depunerea formularelor

Referitor la depunerea formularelor, precizăm că potrivit prevederilor art. 17 coroborate cu cele ale art. 18 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, contribuabilul este subiect al raportului juridic fiscal, care, îşi poate îndeplini obligaţiile fiscale şi printr-un împuternicit, desemnat potrivit legii. Împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată.

Formularele 200 şi 230 se pot depune la ghişeul unităţii fiscale în a cărei rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularele 230 şi 200 se pot depune şi on-line. Pentru descărcarea şi completarea on-line a formularelor, contribuabilii vor accesa website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/ Descărcare declaraţii.Transmiterea on-line se va face de la adresa www.e-guvernare.ro, dacă contribuabilul dispune de un certificat digital calificat. Deţinătorii de certificate digitale calificate pot transmite formularele şi pentru alţi contribuabili, prin înregistrarea ca împuterniciţi fiscali urmând procedura de înregistrare a documentaţiei şi a formularului 150 la organul fiscal.
Atenţie! Formularele 200 şi 230 nu se mai pot depune după data de 26 mai 2014. "
Multumesc mult :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre decl.200 ndan57 ndan57 am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din ... (vezi toată discuția)
Comunicat anaf- depunerea declaratiilor fiscale 100, 300 si 710 incepand cu luna noiembrie  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, pentru îmbunătăţirea serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale prin metode ... (vezi toată discuția)
Noutati 2% si 3,5% pentru 2019 directionati catre ong ! radumititean radumititean 1. In Monitorul Oficial nr. 44 / 17.01.2019 s-a publicat in sfarsit Legea 30 / 2018 de aprobare cu modificari a OUG 25 / 2018 Modifica semnificativ regimul ... (vezi toată discuția)