avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedieri colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedieri colective

In data de 17.02.2012 mi se va desface contractul la firma la care lucrez.pana atunci sunt in preaviz.firma e de confectii lenjerie si lucrez de 14 ani aici,este o societate pe actiuni.intrebarea mea este :care sunt obligatiile angajatorului fata de salariatii lui (in jur de 35 de muncitori)in cazul concedierii colective din cauze externe (nu mai primim comenzi de la unicul furnizor).va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 11 Februarie 2012
Primul lucru este sa faceti rost de Contractul Colectiv de Munca sa vedeti ce prevede acesta, sau in lipsa lui cel al Ramurii de care apartineti conform codului CAEN al firmei. acolo sunt prevazute salariile compensatorii.
in contractul colectiv de munca nu scrie nimica despre concediere sau salarii compensatorii.In 1997 erau mai simple contractele si nu sunt referiri la eventuale concedieri, deci nu exista referire nici la salarii compensatorii.am sa caut dupa codul CAEN.
Contractul colectiv pe ramura, daca mai este valabil, este aplicabil numai daca angajatorul se afla printre partile semnatare sau se afla in anexa acestuia.
Nu-i suficient numai sa faca parte, conform codului CAEN, din ramura respectiva.
Oricum contractul din 1997, in care ati cautat, nu putea fi valabil pana si in 2012.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
rosu gheorghe, utilizator
asa am spus si eu ,iar contabila ne-a explicat ca in fiecare an se prelungesc pentru inca un an fara sa fie necesara pt asta si semnatura noastra.acum pe noi ne-ar interesa daca exista posibilitatea sa nu fie obligat conducerea pt plata salariilor compensatorii ?am vazut pe un site o publcatie cum ca dupa regulile uniunii ar fi obligati sa ne dea minim 1 salar de compensare ,dar nu am avut nici o data spcificata sa stiu daca e mai valabil sau nu.iar in perioada de preaviz, pe langa venitul dupa productia noastra, avem dreptul la o indemnizatie de 75% din venitul mediu brut de pe ultimele 12 luni.
azi ni sa spus ca nu este valabil contractul colectiv de munca ,si oricum nici nu mai exista in 2012 contract colectiv de munca.saptamana trecuta doamna de la personal ne-a asigurat ca putem oricand sa urcam la ea sa ne uitam pe ccm,saptamana asta ne spus ca contractele nu se afla in sediul firmei,ci la sefa acasa,iar aztazi cu nevalabilitate ne-a lovit sefa contabila.deci din decembrie de cand am fost anuntati de concediere colectiva nimeni nu a vazut vreun ccm,mai mult si de pe fisier au disparut.mai avem 4 zile lucratoare pe saptamana viitoare,deci daca poate sa ma ajute cineva cu date concrete din legi in vigoare acum ar fi momentul.va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii sylar87 sylar87 Buna seara! Lucrez la o firma particulara iar de la 1 aprilie inceteaza contractul de munca! Din cate am auzit suntem 10 persoane in aceasta situatie din ... (vezi toată discuția)
Concediata sau in concediu? dliana2000 dliana2000 Va scriu si eu in speranta unei lamuriri.Pareri am primit multe...pro si contra....sa va explic...sunt angajata din anul 2004 la o firma ca director de ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii concediere in constructii PetrescuMioara PetrescuMioara Buna ziua, Sunt interesata care sunt platile compensatorii ce se pot acorda in cazul concedierii din cauza reducerii activitatii in ramura constructii, ... (vezi toată discuția)