avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avize cabinet cosmetic
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avize cabinet cosmetic

Nu am inleles din raspunsurile la acest subiect daca in afara de avizul DSP,mai trebuie si de la PSI si Mediu.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 11:46, 3 Februarie 2012
autorizarea functionarii comerciantilor din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor pentru activitatea de intretinere corporala este obligatorie doar la cererea expresa a solicitantilor care nu depun declaratia pe propria raspundere.

Avand in vedere faptul ca activitatea de de intretinere corporala nu are un impact semnificativ asupra mediului, nu este necesara autorizarea. Pentru aceasta activitate solicitantii vor prezenta doar declaratii pe propria raspundere; in acest caz nu se percep taxe

Autorizatia sanitar veterinara se emite de catre autoritatea sanitara veterinara in a carei raza teritoriala se afla sediul social si/sau sediile secundare unde comerciantul detine obiective in care se desfasoara activitati supuse autorizarii sanitare veterinare.

Pentru activitatea despre care discutam, in vederea obtinerii autorizatiei solicitantii vor depune numai o declaratie pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de lege. Autorizarea functionarii comerciantilor din punct de vedere sanitar veterinar este obligatorie şi la cererea expresa a solicitantilor care nu depun declaratia pe propria raspundere.
Datorita impactului pe care il are aceasta activitate asupra sanatatii omului si pentru a veni in intampinarea nevoii dumneavoastra de a cunoaste care sunt cerintele minime pentru spatiul destinat activitatii, va enumeram o parte din criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca acesta:
1.Spatiul trebuie sa detina incinte separate pentru: - accesul/inregistrare/asteptare clienti; - desfasurare proceduri; - pastrarea echipamentului, instrumentarului si a articolelor curate; - depozitare echipament si material utilizat pentru curatenie
2.Spatiul sa detina un numarul optim de dotari sanitare - se va stabili conform normelor de proiectare, in functie de numarul de operatori si clienti ai unitatii.
3. La amenajarea cabinetului este obligatoriu sa se ia masuri de protectie a locatiei impotriva insectelor si rozatoarelor, etc.

De asemenea trebuie sa facem referire si la atentia cu care sa va alegeti produsele cosmetice folosite la prestarea serviciului, intrucat acestea trebuie sa respecte o serie intreaga de prevederi legale tot mai stricte.

Norme de igiena in cabinetele de infrumusetare corporala [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
afaceriiolden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii mioara24 mioara24 cine imi poate spune de ce autorizatii am nevoie ptr deschiderea unui coafor (vezi toată discuția)
Salon unghii false - conditiile necesare ahiile ahiile Buna ziua Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false? 1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei ... (vezi toată discuția)
Autorizare salon infrumusetare mihpop mihpop As dori sa aflu care sunt conditiile de autorizare pentru un salon de infrumusetare. Am un apartament cu 4 camere, cu intrare din strada. As putea obtine ... (vezi toată discuția)