avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog frumos ...care sunt circumstantele atenuante pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog frumos ...care sunt circumstantele atenuante pe intelesul tuturor

marti are fratele meu proces pt inselaciune art 123 , este casatorit are copil minor nu are antecedente penale , este angajat ,si a recunoscut vina ,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 5 Februarie 2012
legea prevede, cu titlu exemplificativ, unele imprejurari care pot fi considerate circumstante atenuante: conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii; staruinta depusa de infractor pentru a inlatura rezultatul infractiunii sau a repara pagubapricinuita; atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii, rezultand din prezentarea sa in fata autoritatii, comportarea sincera in cursul procesului, inlesnirea descoperirii ori arestarii participantilor. Orice imprejurare retinuta ca circumstanta atenuanta trebuie aratata in hotarare.
ma interesa ceva din practica judecatorilor nu un citat din codul penal ,,pe intelesul tuturor
Pai practica judecatorilor este conform prevederilor legii.
In speta de mai jos,
[ link extern ]

instanta a decis ca ” ..... Este real ca pana la varsta de 34 de ani aceasta nu a suferit
condamnari penale, are doi copii minori rezultati dintr-o uniune consensuala si este absolventa de studii superioare, fiind licentiata a Facultatii E. B.
Atari date personale, astfel cum s-a sustinut de unitatea de parchet, sunt insuficiente si irelevante pentru a fi retinute drept circumstante atenuante in sensul art. 74 Cod penal, fata de ampla activitate infractionala stabilita in sarcina, cuantumul prejudiciului si numarul unitatilor bancare vatamate, modalitatea de operare, beneficiile realizate dar si numarul persoanelor atrase si folosite pentru acestora....... ”

sau
[ link extern ]

” .... La individualizarea pedepsei, instanta a apreciat ca desi fapta comisa prezinta un grad ridicat de pericol social si au fost prejudiciate un numar M de parti vatamate, inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, a recunoscut implicit savarsirea infractiunii, precizand ca a avut cunostinta ca societate administrata de el nu are mijloace financiare pentru plata marfurilor achizitionate si tinand seama si de situatia sa familiala, respectiv de faptul ca are in intretinere doi copii minori, s-au retinut circumstante atenuante, coborand pedeapsa sub minimul special prevazut de textul incriminator. .....”
multumesc pt raspunsuri art 215 . al 123 prevede de la 3 la 15 ani cred si daca a recunoscut fapta de la 2 la 10 cred , are sanse sa ia o pedeapsa cu suspendare , acuzatia mai precisa este complicitate improprie la inselaciune in forma continuata , nu are antecedente deloc

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante,individualizare pici80 pici80 faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa corinaruons corinaruons din cauza starii pe care o am, am uitat de fapt ce vroiam sa aflu: in ce consta impacarea cu familia victimei? (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru delapidare dariniko dariniko daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se ... (vezi toată discuția)