avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executarii silite

Am o neclaritate si as dori sa aud mai multe pareri pentru a putea oferi unei persoane consultanta adecvata.

O pers fizica a contractat 1 credit cu garantie reala imobiliara in val de 70000 eur.
Au fost achitati circa 15000 eur din ei, in rate lunare (in decursul a 4 ani). De 2 ani creditul s-a vandut unei firme de recuperari creante pentru ca se platea cu 30 de euro mai putin pe luna decat ar fi fost pe grafic. Firma de recuperare a declarat datoria scadenta anticipat si, a primit timp de 2 ani de zile rata lunara.

Acum vor toti banii daca nu ameninta cu executarea silita. Mentionez ca, au pus si penalizari circa 20 euro pe ZI, fara sa mentioneze acest lucru, rata lunara platita neacoperind nici macar penalizarile lor, deci evident, a crescut datoria acuma doresc 86955 Euro. Si inca pun penalizari.

Intrebarea este: bunul imobil care face obiectul garantiei nu valoreaza decat 5000 euro cu indulgenta. In cazul in care se executa si nu se acopera suma de 87000 cat vor ei, ce se intampla? Au cum sa urmareasca titularul contractului in continuare?
Adica, daca raman 37000 euro neacoperiti, incepe si pune si aici penalizari 10 euro pe zi si te urmareste toata viata pana la adanci batraneti dupa ce au executat si garantia? Mi se pare ILEGAL. Aveti sugestii? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:07, 3 Februarie 2012
va vor executa toate bunurile mobile si imobile prezente si viitoare, inclusiv veniturile salariale, pana la recuperarea integrala a sumei pe care le-o datorati.

penalitatile le aveti in contract, nu le-au pus ei ulterior.
imposibil ce spuneti dvs. nu stiu ce fel de consilier juridic sunteti.
cum adica sa te urmareasca toata viata? nimic nu e pentru totdeauna pana si faptele de natura penala (crima) se prescriu in 15 ani.
Mare dreptate aveti. Vad ca stiti mult mai bine decat mine tot ce trebuie sa stiti.
Ma intreb si eu ca prostul, de ce mai puneti intrebari daca stiti dinainte raspunsurile?!

Era o intrebare retorica?

Imi cer mii de scuze ca am indraznit sa va raspund! Promit sa nu se mai intample!
Asteptam raspuns de la cineva care chiar stie.
Raspunsul dvs. il puteam obtine si de la ficusul meu de pe hol. Poate chiar unul mai bun.
Acum inteleg. Sunteti un "Doctor Dolittle " al plantelor. Ceea ce nu inteleg este de ce va mai sunt necesare raspunsuri de la oameni, cand aveti asemenea capacitati supranaturale.

Am observat in forum ca sunteti atotcunoscator in ceea ce inseamna executarea silita.
"Cunoasteti" atatea despre aceasta materie incat eu personal ma simt stanjenit in preajma domniei voastre.

Daca as putea, mi-as sterge mesajul "eronat" de mai sus. La momentul ala nu stiam carei somitati in materie ma adresez.:">

Alte discuții în legătură

Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite integral seby78 seby78 buna ziua, am si eu o intrebare: am 2 credite de nevoi personale la care platesc ratele la 1/2 din valoarea lor; am primit de la banca o somatie ca am o ... (vezi toată discuția)
Rate credit ipotecar biba_marius biba_marius buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)