avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

Buna ziua,

O sanctiune disciplinara (chiar incetarea contractului de munca) se poate da pentru o fapta care s-a intamplat acum 2 ani in urma?

Mai concret: politia s-a sesizat penal pt o persoana care a facut frauda acum doi ani cu un "serviciu" al institutiei unde lucrez. Problema este ca pe acea cerere pt a beneficia de acel "serviciu" apare si numele si semnatura mea, iar politia a cerut raspuns institutiei. Aceasta mi-a transmis ca am doua variante: ori imi caut servici ori ma sanctioneaza prin retrogradarea din functie. Acum astept raspunsul lor. Mentionez ca eu atunci nu stiam nimic despre intentia acestei persoane de a face frauda. Pur si simplu am cazut victima nevinovata.
Au dreptul sa ma sanctioneze chiar cu desfacerea contractului de munca sau retrogradarea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: razzu , utilizator 11:29, 4 Februarie 2012
Nu dupa 2 ani.
Daca la sfarsitul cercetarii facute de politie se constata si vinovatia dv. angajatorul poate aplica o sanctiune disciplinara in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Dar fapta a fost savarsita acum doi ani, de ce sa ma sanctioneze abia acum?
Acum angajatorul a luat la cunostinta de eventuala dv. implicare.
Daca contest in instanta acea decizie pentru faptul ca au trecut mai mult de 6 luni de la savarsirea faptei, am castig de cauza?

Alte discuții în legătură

Angajatul va mai putea fi sancționat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Un angajat a fost trimis spre cercetare disciplinară. În Codul Muncii - Art. 252 - se spune că: (1) Angajatorul dispune aplicarea ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Va prezint urmatoarea speta: Angajatul, in speta conducator auto, al unei societati X conduce un autovehicul al societatii respective iar la oprirea in trafic ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Buna ziua, Exista vreun termen de clasare a cercetării disciplinare? Eu sunt cercetat disciplinar din Iulie si nici pana in prezent nu am primit un raspuns. ... (vezi toată discuția)