avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc

Buna ziua,

Am un contract de credit in care se precizeaza ca trebuie sa platesc un comision de risc (mai nou comision de administrare, fara ca eu sa fi acceptat acel act aditional) de 0.15 % aplicat la soldul creditului, platibil lunar.
Intrebarea mea este daca acel comision de calculeaza o singura data si se imparte la numarul de luni, sau se calculeaza in fiecare luna la soldul ramas?
Exista vreo reglementare legala care sa stabileasca acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: petre14 , utilizator 10:31, 6 Februarie 2012
Se plateste la soldul ramas al fiecarei luni si trebuie sa se regaseasca si in scadentar.
Daca el nu a fost definit in contractul initial si nici nu ati semnat actul aditional, acest comision nu poate fi aplicat.
Tot ce scrie in contract despre acest comision este:
1. modul de calcul: 0.15 % aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zilele de scadenta, pe toata perioada
2. definitie: Pentru punerea la dispozitie a creditului, imprumutalul poate datora un
comision de risc aplicat la soldul creditului care se plateste lunar, pe toata perioada
creditului
Acest comision apare in scadentar, iar anul trecut a fost redenumit in comision de administrare cu toate ca am cerut in scris scoaterea acestui comision. Inca mi se percepe, chiar daca nu am semnat actul aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare credit ipotecar Alina N Alina N Am contractat un credit ipotecar in 2007 si am semnat cu banca un contract in care din luna 13 de creditare se percepe un comision de 0.15% de administrare. La ... (vezi toată discuția)
Teapa la credite volksbank. feriti-va!!! alina gia alina gia am luat un credit ipotecar in mai 2007. intr-o parte din contract imi spune ca platesc comision de risc toata perioada creditului (25 ani), iar intr-o parte ... (vezi toată discuția)
Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)