avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare credit ipotecar

Am contractat un credit ipotecar in 2007 si am semnat cu banca un contract in care din luna 13 de creditare se percepe un comision de 0.15% de administrare. La a 13a scadenta aflu ca acel comision se aplica la SOLDUL creditului, ceea ce genereaza un cost suplimentar de platit lunar foarte mare.
In contractul de credit semnat cu banca nu se precizeaza la ce se aplica comisionul, prin urmare simt ca am fost dusa in eroare de banca in legatura cu acest comision.
Ce sanse am sa conving banca sa renegocieze cu mine contractul si sa precizeze exact la ce se aplica acel comision? Precizez ca port o corespondenta cu banca de jumatate de an, si m-am adresat inclusiv OPC local in aceasta privinta (acestia au tratat superficial problema mea si mi-au dat un raspuns evaziv).
Cel mai recent răspuns: andramaria , utilizator 15:21, 16 Iulie 2010
Pei sincer nu cred ca ai sanse , pls pune in forum respectiva clauza sa o citesc, totusi daca formularea este de forma " in a 13 luna se plateste un comision de x% de administrare a contului/soldului/a creditului , atunci se refera la intreaga suma ramasa de achitat

ps ca am uitat , ca sa calculeze la procentajul la o alta suma sau la o anumita rata ar trebui sa fie si specificat expres acest lucru .... in caz contrar nu ai la ce anume sa calculezi procentajul , pentru un calcul itt trebuie siu suma de referinta la care sa te raportezi , astfel nu prea cred sa ai vro sansa.

Ma mai gandeam si la o actiune in constatare .... dar la fel daca nu ai expres la ce anume se calculeaza acel procentaj nu poti solicita instantei sa constate ca ai o anume suma de plata astfel incat sa poti obliga banca sa calculeze o suma favorabila tie

bafta si sper ca ti-am fost de ajutor
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
Multumesc de raspuns....in contract scrie exact asa 'comision de administrare lunar:0,15%platibil incepand cu scadenta a 13-a'

Crezi ca implicit se refera la soldul creditului? Adica, in termeni bancari si nici o lege nu-i obliga sa specifice exact?

Multumesc inca o data de mesaj...sunt cam disperata sa-i dau de capat acestui comision care ma darama financiar.
ati reusit sa faceti ceva? am si eu exact aceeasi problema.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc petre14 petre14 Buna ziua, Am un contract de credit in care se precizeaza ca trebuie sa platesc un comision de risc (mai nou comision de administrare, fara ca eu sa fi ... (vezi toată discuția)
Comision de risc Ecaterina-Elisabeta Ecaterina-Elisabeta Buna ziua, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2008.Mi se percepe un comision de risc 0.26% aplicat la soldul creditului,platibili lunar in zilele ... (vezi toată discuția)
Comision administrae credit gabi.b gabi.b Am facut un credit de nevoi personale la Banca Romanesca in 2006 in valoare de 35.000 lei. Mi se retine lunar comision de administrare de 105 lei (0.3% X ... (vezi toată discuția)