avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa demisionez la zi fara completarea unui preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa demisionez la zi fara completarea unui preaviz?

Sunt asistent in brokeraj, si de cateva zile firma a anuntat taierea bonurilor de masa pe o perioada de 6 luni,pe motiv ca "lucrurile nu merg prea bine in firma" fara sa semnam nici un act aditional ca suntem de acord cu aceasta decizie . Firma a procedat la trimiterea unui e-mail pe platforma unde lucram toti angajatii avem acces.
Este posibil sa imi dau demisia la zi , fara sa mai stau in preaviz 20 de zile, asa cum este prevazut in Codul Muncii. In Codul Muncii se specifica faptul ca avem posibilitatea de a solicita demisia la zi in cazul in care nu se respecta conditiile prevazute in CIM. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 5 Februarie 2012
Potrivit dispozitiilor art. 79 din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Demisia trebuie motivata de salariat, recomandabil sa contina si mentiunea expresa a clauzelor incalcate de catre angajator din contractul individual de munca.
O alta posibilitate acordata de lege de a demisiona fara preaviz este in situatia salariatului care se afla in perioada de proba.
avSimonaHuivan a scris:

Potrivit dispozitiilor art. 79 din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca...


Incepand cu data de 01.05.2011 Codul muncii s-a republicat cu o noua numerotare si art.79 a devenit art.81. ;)
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Art.79 C.mun. nu reglementeaza , in prezent, demisia .... dupa republicarea Codului Muncii, demisia este reglementata de art.81 ....

2. Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

3. In c.i.m. scrie ca beneficiati de bonuri de masa? ... neacordarea bonurilor de masa din motive care nu tin de catre angajator , nu cred ca poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz... potrivit legislatiei in materie, acordarea acestora este facultativa.

p.s.
Unde este prevazut in Codul Muncii ca se poate demisiona fara preaviz in perioada de proba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? ella_1313 ella_1313 Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? Efectiv nu mai vrea sa vina la munca, incepand cu a doua zi. e art 79 alin 1? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Sharly Sharly Buna ziua! As avea nevoie de ajutor pentru situtia urmoatoare. La interviu i-am comunicat angajatorului ca asteptarile mele salariale sunt intre 2000 - 2500 ... (vezi toată discuția)
Acordul partilor dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Daca nu se accepta incetarea CIm cu acordul partilor, ce se paote face Multumesc (vezi toată discuția)