avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata administratorului de asociatie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata administratorului de asociatie.

Fac parte dintr-o asociatie de locatari alcatuita din 18 apartamente.
Toate cele 18 locuinte au centrale de apartament , 8 din aceste locuinte au contract separat pentru apa rece si 4 locatari sunt plecati din tara.
Scara blocului este dotata cu interfon si deci implicit beneficiaza de iluminare senzoriala astfel incat plata facturii de energie electrica se efectueaza odata la trei luni.(Consumul este foarte mic si atunci trimestrial valoarea este cam de 50 lei).
Si conform unei intelegeri nu beneficiem nici de personal de curatenie.
Rezultatul este ca sunt doar 6 apartamente pentru care se calculeaza plata apei reci si trimestrial energia electrica pentru .
In urma unei analize financiar contabile pentru anul 2011 a rezultat faptul ca valoarea utilitatilor au fost de 4200 lei (apa rece,energie electrica) iar plata salariului administratorului a fost de 3510 lei.
Spuneti-mi va rog daca exista o modalitate de a renunta la serviciile unui administrator.
Cel mai recent răspuns: nelu.h , utilizator 08:08, 11 Februarie 2012
din cate stiu asociatia nu poate fi dizolvata.
asta nu inseamna ca nu puteti sa stabiliti un salariu la un contract de 1 ora si astfel sa reduceti drastic cheltuielile.
ce mare treaba face administratorul la 18 apartamente.
Nu se pune problema dizolvarii asociatiei ci doar cautam o modalitate de reducere a cheltuielilor inutile.
Cei 4 locatari plecati din tara isi platesc darile catre asociatie( salariul adminastratorului) anual, atunci cand vin in tara.In conditiile acestea administratorul isi ia salariul cuvenit din plata utilitatilor (apa rece) a celor 6 locatari fara contract individual , astfel incat tot timpul apar penalitati din partea furnizorului.
atunci e o mare problema deoare din ceea ce se achita de catre locatari trebuie procentual sa mearga catre toate cheltuielile iar penalitatile sa se plateasca din penalitatile ce se apliuca celor ce platesc o data la un an
doberv a scris:

din cate stiu asociatia nu poate fi dizolvata.

Nu ati inteles interesul autorului topicului si anume" renuntarea la serviciile de administrator de imobil "nu la "dizolvarea asociatiei de proprietari "ca si entitate juridica
In temeiul art 27 lit d) din L nr 230/2007
adunarea generala a proprietarilor mandateaza comitetul executiv reprezentat prin presedinte pentru angajarea si eliberarea din functie a persoanei care ocupa functia de administrator de imobil

Pe cale de consecinta presdintele de asociatie in raport de situatia concreta de la nivelul asociatiei de proprietari poate dispune masurile necesare bunei functionari a asociatiei
de proprietari
Noi aici pe forum doar putem sa ne dam cu parerea... Am facut un calcul simplu, 3510/18/12= 16,25 lei/ap./luna.
Daca stau si ma gandesc ca la noi costul lunar este sub 10,00 lei/ luna/ap.(0,18 lei/mp sup. utila), in conditiile in care admi-ul are treba, nu gluma, atunci sigur ca aveti dreptate!
Mingea este in terenul dvs., a AG a proprietarilor. Sunt convins ca acest administrator nu se ocupa numai de asociatia dvs., dar asta este, probabil ca aveti un contract cu acesta, nu stiu, urmeaza sa ne dati amanunte.
Pentru proprietarii plecati din tara ar trebui convinsi sa achite in avans suma pentru cheltuielile comune pentru a nu va complica cu calcularea de penalizari, etc.,etc.
In rest este cam dificil sa ai un administrator si sa negociezi o suma neta de 100-150 lei/luna in conditiile in care darile la stat ridica cheltuiala salariala cam la cat dati dvs. acum.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum s-ar incadra fapta administratorului? alyana alyana Buna ziua. Admiistratorul impune pretul la apa rece la un tarif mai mare decit cel aplicat de furnizorul de apa. Concret: 1 mc de apa rece pe factura este 3,01 ... (vezi toată discuția)
Proces asociatie locatari utilizator666 utilizator666 Buna ziua! Am o problema cu asociatia de locatari din care fac parte, problema este legata de pierderile pe apa rece. Deoarece blocul in care locuiesc a avut ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece apa nova vs asociatie. apa nova factureaza consumul ... CriGalan CriGalan Tarif apa rece Apa Nova vs Asociatie. Apa Nova factureaza consumul de apa rece al asocietiei de proprietari la 6.11 lei/mc. Asociatia ne calculeaza consumul ... (vezi toată discuția)