avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la dreptul de mostenitor

tatal a murit luna trecuta, noi suntem 3 frati care nu ne intelegem si eu nu sunt in tara. nu stiu pe ce nume este casa in care locuiesc parintii . mama este inca in viata, bolnava mintal la pat . Am primit un mesaj de la fratele mai mare(eu sunt cea mai mare) ca vor semnatura mea ca sa vanda . ce ? nu stiu si nu ma intereseasa . Eu nu pot sa ma duc in tara ca nu am bani . si nici nu vreau sa am de aface cu nimic din ce se intampla acolo.
Intrebarea este ce trebuie sa fac sa nu fiu amestecata in nici un fel in probleme de mostenire, fara judecati si notari, etc, fara a ma duce in tara.
multumesc
Cel mai recent răspuns: CelenaW , utilizator 05:29, 9 Februarie 2012
trebuie o declaratie de renuntare la mostenire facuta la notar(pierdieti toate drepturile cu privire la mostenirea tatalui). Trimiteti o procura autentica de la un notar din tara in care va aflati precum renuntati la mostenirea tatalui dumneavoastra......ori imputerniciti un avocat trimitand o astfel de procura sa faca el procedurile in numele dumneavostra la notar.
Mergeti la Consulatul României din tara unde va aflati si dati o declaratie de renuntare la drepturile succesorale. Dupa acea trimiteti declaratia prin posta fratilor.
Multumesc mult. In termen de cate zile trebuie sa fac acest lucru.
1 an de la deces sau chiar si dupa acest termen
Multumesc
De asemenea am un teren langa casa parintilor cumparat de mine pe numele meu. Am imputernicit tatal sa il cumpere. Actul original de vanzare cumparare este la mine . Cum pot sa il donez din strainatate legal fara nici o problema?

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)