avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 392B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 392B

Buna ziua!
Am aflat ca trebuie sa depuna toata lumea D 392A sau D 392B.In cazul meu trebuie sa depun D 392B(PFA neplatitor de TVA).Poate cineva sa ma lamureasca?
Am citit pe undeva instructiunile de completare ale acestui formular, unde am citit ca trebuie sa folosesc "jurnalul pentru vanzari" si "jurnalul pentru cumparari".
Sunt PFA neplatitor de TVA si cand am fost la fisc sa ma inregistrez si sa ma informez mi s-a comunicat ca-mi trebuie un registru de incasari si plati si registrul inventar. Contabilitatea pe care trebuie s-o tin este in partida simpla. Si acum apar aceste jurnale.
Cel mai recent răspuns: stan camelia , utilizator 22:47, 24 Februarie 2012
Aceste jurnale a fost tot timpul ..
Reg. Jurn .de incasari si plati il tineti de la infiintare in el se noteaza in ordine cronologica toate platile si incasarile,iar reg. inventar il tin PFA care au ob. de activ. comert(MARFURI..STOCURI DE MATERIALE) LA SF. ANULUI.
Ce-mi spuneti dvs.stiu, alta era nedumerirea.
Aceste jurnale au aparut si in scena PFA-urilor odata cu ianuarie 2011 cand s-a solicitat depunerea declaratiei 392 (A sau B) si de catre acestia.
Aceasta declaratie se face doar pentru a se urmari valoarea tva a contribuabililor iar pentru noi reprezinta o durere de cap in plus. :)
Pentru a obtine totalurile ce vor fi inscrise aceasta declaratie trebuie tinuta evidenta in aceste jurnale. Totalurile din aceste jurnale trebuie sa coincida cu valorile din reg. incasari si plati. Un exemplu de jurnale:
[ link extern ]
L.C.
Modeluil de jurnale este facut pe tva de 19%, va trebui sa actualizati la 24% si poate gasiti pe internet un model in excel.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Ma scuzati, dar nu cred ca sumele din cele doua evidente trebuie sa coincida, deoarece in Jurnalul de incasari si plati se trec doar sumele platite si incasate efectiv in anul respectiv, iar in jurnalul de vanzari, de ex. se trece si factura emisa in decembrie care urmeaza sa fie incasata doar in cursul anului viitor.
Cine NU depune declaratia 392?

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care tva se achita? ... limbistraine limbistraine Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care TVA se achita? Multumesc (vezi toată discuția)
societate organizeaza cursuri de formare profesionala eurocontab eurocontab buna ziua. societate care organizeaza cursuri de formare profesionala , trebuie sa factureze cursurile cu tva sau fara ? multumesc (vezi toată discuția)