avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... azil - renuntare la cetatenia romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

azil - renuntare la cetatenia romana

as vrea sa renunt la cetatenia romana,pt ca consider ca statul roman nu imi garanteaza protectie,o viata decenta,dreptul la o justitie impartiabila.As putea obtine?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 23:33, 6 Februarie 2012
Normal, va declarati fara cetatenie adica apatrid.:thumbup:
Nu puteti renunta la cetatenia romana fara a detine o alta cetatenie. Si va spun, daca acum va plangeti ca nu va sunt respectate drepturile, daca ati deveni apatrid nu ati mai avea drepturile alea, deloc.
Alex_Munteanu a scris:

Nu puteti renunta la cetatenia romana fara a detine o alta cetatenie. Si va spun, daca acum va plangeti ca nu va sunt respectate drepturile, daca ati deveni apatrid nu ati mai avea drepturile alea, deloc.

Ma scuzati dar eu am avut onoarea de a cunoste un apatrid si credeti-ma ca nu avea o alta cetatenie. Este adevarat o solicitase pe cea germana dar nu-i fusese acordata. Desigur sorin e putin suparat pe sistem( si cine nu este) dar o sa-i treaca. Sorine, si asa suntem putini, vrei sa devenim nesemnificativi la nivel UE?
Nu spun ca nu exista apatrizi ci doar ca în România legea nu permite ca un cetatean roman sa renunte la cetatenie pentru a deveni apatrid.

Pentru motive temeinice se poate aproba renuntarea la cetatenia romana persoanei care a implinit varsta de 18 ani si care:
a) nu este invinuita sau inculpata intr-o cauza penala ori nu are de executat o pedeapsa penala;
b) nu este urmarita pentru debite catre stat, persoane fizice sau juridice din tara sau, avand astfel de debite, le achita ori prezinta garantii corespunzatoare pentru achitarea lor;
c) a dobandit ori a solicitat si are asigurarea ca va dobandi o alta cetatenie.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Cine poate sa aiba asigurarea ca poate dobandi o cetatenie? V-am spus, ma repet d.l pe care l-am avut ca si client solicita eliberarea certificatului de nastere si era apatrid, legitimat cu pasaport emis in Baza Conventiei privind Statutul Apatrizilor, si era roman, adica doar fost cetatean roman. Oricum nu-l vom lasa pe sorin sa solicite acest lucru pentru ca nu-i asa inainte de toate ramanem cu totii niste patrioti. O seara buna.

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei ruse FlorinGeorge16 FlorinGeorge16 Buna ziua . Sunt cetatean roman.... momentan ma aflu la stiudi in Rusia.... intrebarea mea e : doresc sa ma insor aici cu o rusoaica .. care sunt documentele ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean apatrid ioana.h ioana.h Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana? (vezi toată discuția)
Drept de proprietate straini mirustefi mirustefi Buna ziua! As dori sa ma jute cineva cu o problema. Este vorba despre un cetatean moldovean casatorit cu un roman, care urmeaza sa divorteze. Dupa divort, la ... (vezi toată discuția)