avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calculul termenului de 30 de zile prevazut la art. 2, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calculul termenului de 30 de zile prevazut la art. 2, alin. 1, lit. h) din Legea nr. 554/2004

Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ se calculeaza in conformitate cu prevederile art. 101 din C. Proc. Civ., respectiv pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 7 Februarie 2012
In tacerea legii, sunt aplicabile dispozitiile dreptului comun cu privire la calculul termenelor ...

Legea nr.554/2004 , art. 28 Completarea cu dreptul comun
(1) Dispozitiile prezentei legi se completează cu prevederile Codului de procedură civilă, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de putere dintre autoritătile publice, pe de o parte, si persoanele vătămate în drepturile sau interesele lor legitime, pe de altă parte. Compatibilitatea aplicării normelor de procedură civilă se stabileste de instanÑă, cu prilejul solutionării cauzei.

In speta, raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la judecata tudor9 tudor9 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la aplicabiliata art. 246 CPC in materie de cotencios adm. As dori sa stiu daca prevederile acestui articol se aplica ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios administrativ - aplicarea prevederilor noului cod civil Marinescuaurel Marinescuaurel Se poate initia o noua cerere de chemare in judecata in baza art.2539 al.2 N.C.C? Concret,am solicitat anularea unui act administrativ (proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Termenele in contencios administrativ dorae dorae Imi poate spune cineva cum se calculeaza termenele in contencios: pe zile calendaristice sau pe zile lucratoare (conf CPC)? As avea nevoi si de un text care ... (vezi toată discuția)