avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cererea de suspendare a executarii unui act ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cererea de suspendare a executarii unui act administrativ in temeiul art. 14 din Legea nr. 554/2004

Va prezint urmatorul caz:
Unei societati comerciale i s-a impus de catre o institutie publica, ca sa respecte niste masuri dispuse de respectiva institutie publica. Societatea comerciala in cauza, a cerut suspendarea executarii actului administrativ, pana la pronuntarea instantei de fond, potrivit art. 14 din Legea nr. 554/2004. In prima instanta, tribunalul a respins ca neintemeiata cererea.
In aceste conditii, societatea comerciala este obligata sa execute masurile?Condorm prevederilor art. 14, alin. 4 din Legea nr. 554/2004, recursul nu este suspensiv de executare. Asta inseamna ca si daca societatea comerciala in cauza va formula recurs, ea este obligata practic, ca sa execute masurile?
Daca societatea comerciala nu indeplineste masurile, ea risca o amenda contraventionala. In concluzie, ce se poate face in situatia mentionata mai sus? Pentru a preveni aplicarea unei amenzi contraventionale pentru neindeplinirea masurilor, societatea comerciala este obligata sa le indeplineasca, chiar si daca a formulat recurs impotriva hotararii pronuntate de tribunal (prin care s-a respins cererea de suspendare a executarii masurilor)?
De asemenea, ce se poate face daca de exemplu societatea comerciala indeplineste masurile iar ulterior, instanta de recurs (curtea de apel), considera ca recursul este intemeiat iar executarea masurilor se suspenda pana la pronuntarea instantei de fond? In aceasta situatie, s-ar ajunge practic in cazul in care societatea comerciala a castigat recursul, insa nu-i mai foloseste la nimic, deoarece a indeplinit deja masurile.Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Lege 544 - 1 instanta - hot exec ? dumitru2000 dumitru2000 Avem 1 hot data de 1 instanta in baza legii 544 a informatiilor de interes public. Judecatorul de serviciu a afirmat ca hotararea 1 instante este ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ: vă rog să mă lămuriți în privința art. 14 alin. (4) maka67 maka67 Buna ziua, As dori sa va intreb daca la art.14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, mentiunea \" Recursul nu este suspensiv de ... (vezi toată discuția)
Dacã actiunea a fost admisa pe fond, recursul impotriva hotararii de suspendare a executarii mai are obiect? bodean bodean Am deschis o acțiune in contencios admin. Privind anulare act administrativ de eliberare din funcție. In prima etapa am obținut suspendarea ... (vezi toată discuția)