avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare mijloace fixe

1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice?
este legal cu factura si chitanta prin caserie?
2. Daca un angajat strica un mijloc fix ii pot imputa contravaloarea lui si sa-i incasez suma pe baza de factura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 22:53, 10 Aprilie 2009
Din ce stiu: daca mijl. fix nu este vandut prin licitatie, valoarea ramasa neamortizata este nedeductibila fiscal. Nu sunteti obligat sa vindeti prin licitatie, dar impozitati valoarea neamortizata (adica, platiti impozit pt aceasta valoare). Intocmiti factura si chitanta, evident. (vedeti codul fiscal).
Daca vreti sa obtineti banii de la un angajat care a distrus un mijloc fix va trebui sa indepliniti o anumita procedura, pe codul muncii – o cercetare, declaratia angajatului, o decizie (altele)... si puteti opri banii din salariul acestuia sau, daca plateste numerar, intocmiti o dispozitie de incasare si o chitanta.
Dar, nu sunt contabil... Deci, e posibil sa nu fiu prea exact.
Nu aveti contabil?
multumesc!
ce se intampla, de fapt s-a desfiintat o sectie de croitorie iar angajatele au cerut sa cumpere masini de cusut.
Eu intocmesc factura cu valoarea de vanzare si chitanta prin caserie.
Dar garda financiara zice ca de fapt nu pot sa fac factura catre persoane fizice decat daca factura este insotita de bon fiscal ( casa de marcat). Eu nu pot sa achizitionez casa de marcat doar pentru acest lucru.
Eu nu fac nimic ilegal dar... sunt intr-o mare dilema
Incerc sa gasesc o portita pentru a rezolva acet lucru
A vinde un mijloc fix , bun al firmei nu reprezinta vanzare catre populatie masini de cusut deci se poate da factura cu chitanta.Un mijloc fix neamortizat integral poate fi vandut sub valoarea ramasa de amortizat si este integral deductibila .:)
Dar de ce nu le casati pur si simplu?
davideg a scris:

Dar de ce nu le casati pur si simplu?

Poate vrea sa castige o parte din investitie? Care-i problema ?

Alte discuții în legătură

Vanzare auto sub pret achizitie ContSters185315 ContSters185315 Am vandut un autoturism sub pretul de achizitie. Pret achizitie 30.000 Amortizata: 5.000 Valoare ramasa in evidentele contabile: 25.000 Pret vanzare: ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)
Ajustarea valorii tva deductibile florip florip Buna ziua, In cazul casarii unui mijloc fix neamortizat integral, partea neamortizata reprezinta cheltuiala nedeductibila si se impoziteaza la calculul ... (vezi toată discuția)