avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de inchiriere

buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de inchiriere pe un an cine plateste impozitele la stat? noi ca chiriasi platim ceva? cat la suta se plateste impozitele la stat? si daca nu ne va face contract de inchiriere unde trebuie reclamat? va multumesc .buna ziua
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:50, 10 Februarie 2012
Daca este un proprietar de buna credinta , tot ceea ce ati spus dvs. trebuie sa faca proprietarul. Dvs. negociati valoarea chiriei si a clauzelor contractuale, semnati contractul de inchiriere si va trebui sa achitati costurile la intretinere.
Daca nu vrea sa va intocmeasca contract, probabil ca o sa va momeasca cu o valoare mai mica a chiriei, dar nu este corect. Proprietarul trebuie sa achite la fisc impozit - din cate stiu, 16% din valoarea chiriei. Puteti sa va adresati la finantele publice locale pentru detalii, etc.
kabakibji daniela a scris:

am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de inchiriere...

Pai cum ati inchiriat daca nu aveti contract de inchiriere?
am gasit anuntul in ziar si am sunat si am vorbit cu propietarul apartamentului despre acest apartament si ca vrem sa ne intalnim ca sa-l vedem si noi. am vazut apartamentul si ne-a placut mult si l-am inchiriat . platim chiria luna de luna si nu se supara pe noi daca mai intarziem cu plata chiriei. platim pe luna 300 euro. prima data am platit 900 euro , 300 euro a fost pt garantie si 600 euro a fost pt chria pe doua luni .si de atunci platim lunar la data diferita cum putem si noi. stam din sept 2010 in acest apartament. suntem 5 persoane in familie. eu sunt casnica si sotul meu a inchiriat o masina duba mercedes pt transport marfa .din pacate nu ne putem sa ne luam o locuinta ANL fiindca nici eu nu am carte de munca si nici sotul meu..si din cauza asta stam pe unde se poate cu chirie la privati fiindca nu avem posibilitate financiara sa avem propriul nostru apartament sau casa ,si mai sunt si cei 3 copii la scoala .va mutumesc .va doresc numai bine. buna ziua
Avand in vedere ultimile explicatii pe care le dati, apre a fi totul bine in relatia dumnaevoastra cu proprietarul. Ati negociat chirai, platiti cand puteti, Va mai asteapta, nu se supara pe dumneavoastra...
Dar in primul mesaj parca voiati sa-l reclamati undeva:
kabakibji daniela a scris:

vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de inchiriere pe un an cine plateste impozitele la stat? noi ca chiriasi platim ceva? cat la suta se plateste impozitele la stat? si daca nu ne va face contract de inchiriere unde trebuie reclamat?

Daca incheiati comntract cu proprietarul (ceea ce lefal trebuia sa faceti de prima data), impozit pentru venitul din inchiriere o sa-l plateasca proprietarul.
Dumneavoastra, ca si chiriasi platiti ceea ce ati prevazut in contract si de obicei chiriasii platesc in afara de chirie: cheltuielile de intretinere catre asociatie, toate consumurile contractate separat cu furnizorii (energia electrica, telefon, cablu TV, internet, telefon...)..
Impozitul la stat este de 16% din veniturile provenite din chirii.
Daca nu va facut contract de inchiriere, solicitati proprietarului sa intocmeasca si sa incheiati acest contract. Cu aceasta ocazie o sa aflati daca vrea sau nu sa incheie contract. Apoi, in fuctie de raspuns si mai ales de interesul dumneavoastra de a mai ramane in acel apartament sau nu, puteti sa reclamati la politie sau la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui chirias intr-un apartament luat de banca Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotia mea + 2 copii minori (de 12 ani respectiv 5 ani) intr-un apartament pe care l-am inchiriat acesta fiind nemobilat fara ... (vezi toată discuția)
Poate vizita propietarul apartamentul inchiriat, daca nu s-a specificat in contract? MeatLoaf MeatLoaf Daca la semnarea contractului de inchiriere nu s-a stabilit nici o vizita din partea propietarului in imobilul inchiriat, poate acesta veni in vizita sau cu ... (vezi toată discuția)