avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrebare despre buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrebare despre buletin de identitate

Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu chirie cine trebuie sa le faca buletine de identitate? care sunt drepturile chiriasilor in romania? noi stam aproape de 5 ani in acest apartament si platim chirie 300 de euro pe luna si propietarul nu nea facut contract de inchiriere si ia zis sotului ca daca vrea sai faca contract de inchiriere sotul trebuie sa plateasca la stat taxa aceea, Noi mai intarziem cu cateva zile pt plata chiriei cu toate ca nui prea convine la propietar dar nu putem sa platim la timp, Eu am buletin la alta adresa din bucuresti, dar pt treaba asta am platit la cineva bani ca sa-mi faca buletin, Ce sa mai zic ca nu stiu ce sa fac baiatul meu cel mare sia pierdut buletinul si ca sai fac buletin trebuie sa platesc bani, noua chiriasilor din intreaga Romanie cine trebuie sa ne faca noua buletine de identitate? va rog astept raspuns cu respect o mama simpla care vreau sa aflu drepturilr noastre ca chiriasi,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:47, 1 Iulie 2015
Actul de identitate intra in responsabilitatea titularului acestuia
Daca intentionati sa obtineti viza de resedinta/de flotant,negociati conditiile cu proprietaru imobilului unde locuiti
Pentru solutionare act identitate pentru copilul dvs,discutati cu proprietarul unde locuiti
Legal nu ar trebui sa acceptati sa locuiti cu chirie atata timp cat nu ati incheiat un contract de inchiriere la Circa Fiscala. faptul ca dvs. ati acceptat e ca si cum v-ati compromis in a locui intr-un imobil in mod ilegal. Daca ar fi venit sectoristul cum venea odata mai demult la locuinta fiecarui cetatean ati fi primit amenda pentru ca locuiti fara forme legale la adresa respectiva. Tinand cont ca locuiti acolo de 5 ani e cazul sa vorbiti serios cu proprietarul si fie sa va ia in spatiu, fie sa va faca un contract la Fisc. Daca va face contract atunci nu mai este necesar ca proprietarul sa se mai deplaseze la evidenta sau sa va dea declaratie la notar de primire in spatiu. Din moment ce nu aveti un contract nu putem vorbi de drepturile pe care le puteti avea in locuinta. Mai ales ca nu locuiti cu chirie la stat ci la o persoana care detine locuinta.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pierdut toadermarina toadermarina buna ziua baiatul meu si-a pierdut buletinul si nu stim ce sa facem. noi stam cu chirie in sect 2 si propietatarul apartamentului nu nea facut nici un contract ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin bogdan311 bogdan311 Buna ziua Pe 25.12.2013 imi expira CI insa am o problema si anume:Pe CI am o adresa la care nu mai locuiesc de 6 ani undeva prin Bucuresti(am fost casatorit ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)