avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se impoziteaza veniturile din chirii?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se impoziteaza veniturile din chirii?

Buna ziua,
V-as ruga sa ma lamuriti daca dupa veniturile din chirii trebuie platite asigurari de sanatate sau alte taxe in afara de impozitul pe chirii; mentionez ca sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu program normal de lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:11, 9 Februarie 2012
Daca sunteti angajata cu contract de munca, atunci nu platiti contributia la sanatate pentru veniturile din chirii. Asta daca nu aveti mai mult de 5 contracte de inchiriere.
Buna ziua! Mama mea este pensionara, inseamna ca ea treb sa plateasca contributie la sanatate pentru veniturile din chirii? Contractul de inchiriere a fost incheiat in anul 2009 si inregistrat la finante (plateste impozitul pe venit din chirii). Daca da, cum se calculeaza? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
danuca_dana, utilizator
Pensionarii platesc si CASS pentru veniturile din chirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Neplata cass la cedarea folosintei bunurilor (inchiriere locuinta) ContSters126873 ContSters126873 buna ziua1 . va rog cine poate sa ma lamureasca in problema cu plata cass la inchirierea de locuinte . pe scurt din 2006 am avut in gazda un coleg de serviciu ... (vezi toată discuția)