avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi, nelamurire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi, nelamurire

Buna ziua,

Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul opreste 30% din venit pentru IFN si 20% pentru persoana fizica iar restul de plata se vireaza in contul angajatului. Mai departe, in baza popririi pe cont facute de executor in favoarea persoanei fizice, banca mai retine 30% din valoare virata in cont. Este posibil sau legal ca, in final, angajatul sa ramana cu 20% din salariu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Manone_BM , utilizator 14:22, 10 Februarie 2012
Daca aveti doi sau mai multi creditori care v-au executat silit prin poprire ,cuantumul sumei retinute din salariu nu poate depasi jumatate din acesta.
Nu este normal. Ar trebui să încercaţi să faceţi ceva in acest sens. Luaţi legatura cu un avocat şi încercaţi reducerea procentului.
Multumesc pentru raspuns, asta inseamna ca banca nu ar mai trebui sa faca si ea poprirea?
Art. 409 alin. 2 Cod procedura civila prevede ca "(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel". Formulati contestatie la executare.
Executorul judecatoresc poate face doua popriri, una la sursa (la angajator) si una la contul de salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Proprire dubla. Adrian Danut Adrian Danut Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)