avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri?

Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe careaveam poprire. Banca mi-a cerut acte de la HR care sa ateste ca deja mi e pune poprire,le-a prezentat executorului . Mi se ia 1/3 direct de angajator ,mi se mai vireaza in cont doar 2/3 ,pe care mi-i pot retrage.
Dupa 3 luni,.o a doua poprire, de la un credit de nevoi personale, a fost impusa pe conturi.Am descoperit-o cand am mers la banca sa imi scot salariul. Stiam ca angajatorul a oprit 1/3 si voiam sa retrag restul de 2/3. Mi s-a spus ca e o noua poprire si nu pot scoate banii.
Cum se procedeaza in aceasta situatie? Cat imi va fi oprit din salariu? Deja angajatorul a oprit pt primul executor. Acum banca imi mai opreste ceva din ce a ramas (2/3 din salariu)?
Cel mai recent răspuns: gabriela-jupanschi , utilizator 16:15, 13 Noiembrie 2014
Dacă sunt două sau mai multe popriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 50% din venitul net al debitorului.

În cazul în care venitul net este mai mic decât salariul minim net pe economie, procentul de 50% se va aplica asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum şi nu asupra întregului venit net obţinut.
Eu zic sa consultati un avocat, pentru ca demersurile sunt multe si anevoioase. Dar intr-adevar aveti dreptul la o retinere de maxim 50% din salariu, nu mai mult. E un abuz din partea executorilor si va continua constant, pentru ca ei nu raspund in fata legii decat pentru fapte penale. (restul raspunderilor sunt doar pe hartie,toti sunt perfecti )
Am inteles asadar ca nu pot opri mai mult de 50% din venit.Dar primul executor a oprit din salariul actial 1/3 la angajator, Si mi-au fost virate in cont 2/3 din salariu.Al doilea executor cat opreste acum din cele 2 treimi ramase in cont? Vreausa imi scot salariul si nu pot.
Indiferent de la cati executori aveti popriri, daca popririle se retin de catre angajator atunci nu se poate depasi 50% din venit. Daca angajatorul nu a primit toate instiintarile atunci va terbui sa dovediti bancii ca angajatorul va retine deja o suma de bani iar banca nu va putea sa retina mai mult decat diferenta de pana la 50% din venit. Cel mai indicat ar fi ca toate popririle sa fie operate de catre angajator, astfel se mai simplifica demersurile. Oricum, in fiecare luna veti avea probleme de acest gen cu banca, adica va va face retineri, pana in momentul in care executorul ridica poprirea pe cont. Luati legatura cu executorul. problema se poate rezolva cu el destul de simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
2 propiri de acelasi executor theeyebt theeyebt Buna ziua ! Am o intrebare cat la suta din salar poate un executor sa imi opreasca din cate stiu eu 30 % sau maixim 50 %? Acum 20 de zile am primit ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)